Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz Atina'da

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz Atina'da

31 Ocak 2015 Cumartesi, 15:24
Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz Atina'da
-

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz Atina'da

- Schulz:

"Hükümetin mali kriz konusunda tek taraflı değil, Avrupa'daki ortaklarıyla istişare halinde çözüm bulması önemlidir"

- "Avrupa'da Çipras'ın kendi yolunu izleyeceği konusunda bir korku vardı, ben bundan korkmuyorum"

- Yunanistan Başbakanı Çipras:

"Biz karşılıklı fayda getirecek bir çözüm yönünde yürüyoruz ancak bunun için belli bir zaman ihtiyacımız var"

(Fotoğraflı)

ATİNA - Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Yunanistan hükümetinin mali kriz konusunda Avrupa'daki ortaklarıyla istişare halinde çözüm bulmasının önemli olduğunu söyledi.

Atina'yı ziyaret eden Avrupa Parlamentosu Başkanı Schultz, Başbakan Aleksis Çipras ile bir araya geldikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Görüşmenin samimi bir ortamda geçtiğini belirten Schulz, "Bir dizi konu üzerinde anlaşmaya varıldı ama daha fazla tartışılması gereken konular da var. Hükümetin mali kriz konusunda tek taraflı değil, Avrupa'daki ortaklarıyla istişare halinde çözüm bulması önemlidir. Avrupa'da Çipras'ın kendi yolunu izleyeceği konusunda bir korku vardı, ben bundan korkmuyorum. Görüşmede Yunanistan'ın Avrupa'daki ortaklarıyla ortak bir şekilde çözüm arayışında olacağını anladım" dedi.

Hükümetin ilk önceliğinin vergi kaçakçılığına karşı mücadele olmasını çok önemli bulduğunu ifade eden Schulz," Sosyal adaletsizlik vergi kaçakçılığıyla bağlantılıdır. Biz Avrupa Parlamentosu'nda bu konuyu çok ciddiye aldığımız için yakında bir dizi önlem almayı hedefliyoruz" diye konuştu. Schulz ayrıca Yunanistan'ın Avrupa yönelimine devam etmesi ümidini de dile getirerek "Demokrasi ve işbirligi yolunu izlemekle yükümlüsünüz" ifadesini kullandı.

-"Hükümetle halk arasındaki müşteri ilişkisine son vereceğiz"-

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise Yunan halkının, oligarşinin üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmemesinden dolayı dört yıl boyunca sıkıntılar yaşadığını belirterek, bir önceki hükümetlerde korunan bu "uygunsuz" ilişkiye artık son verildiğini söyledi.

Çipras, hükümetinin yolsuzluk, vergi kaçakçılığı ve hükümetle halk arasındaki "müşteri" ilişkilerine son verecek kapsamlı bir reform paketi olduğunu belirterek, kalkınma, istihdam ve aynı zamanda kemer sıkma önlemlerine karşı önlemlerinin olduğunu vurguladı. Çipras, "Biz karşılıklı fayda getirecek bir çözüm yönünde yürüyoruz ancak bunun için belli bir zaman ihtiyacımız var. Önemli olan istihdam ve sosyal uyum yönündeki hedeflerin ortak olmasıdır" dedi.

Schulz, eski Başbakan ve ND Partisi lideri Antonis Samaras, POTAMİ Partisi lideri Stavros Teodorakis ve PASOK lideri Evangelos Venizelos ile de bir araya gelecek.

Muhabir: Ali Öztürk
Yayınlayan: H. İbrahim Uyar

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA'DA GÖREV SÜRESİ SONA EREN JANDARMA PERSONELİNE VEDA YEMEĞİ
BÜYÜKŞEHİR, ULAŞIMDA TARSUS- ÇAMLIYAYLA YAZ DÖNEMİ UYGULAMASINI BAŞLATTI
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU 'NDAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
MERSİN'DE 1607 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NUN ORMANDA ŞENLİK OYUNU 2 BİN 812 ÇOCUĞA ULAŞTI
MERSİN'DE 56 YATIRIMCIYA 14 MİLYON LİRALIK DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’İN ‘TARİHİ KİLİKYA YOLU PROJESİ’ GEÇMİŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR
BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİNDEN TARSUS’TA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YÖNELİK KLİMA DENETİMİ
PARA ETMEYEN PATLICANLAR, HAYVANLARA KASA KASA YEM OLARAK DÖKÜLÜYOR
MERSİN’DE TIBBİ ATIKLAR GÜVENLE TOPLANIYOR VE BERTARAF EDİLİYOR

Mersin Haber ,Mersin