Askerleri Sevinç Gözyaşlarıyla Uğurladılar

Geleneksel asker uğurlama törenlerinde, gözyaşı ve sevinç bir arada yaşanıyor.

31 Ocak 2015 Cumartesi, 15:37
Askerleri Sevinç Gözyaşlarıyla Uğurladılar
-

Geleneksel asker uğurlama törenlerinde, gözyaşı ve sevinç bir arada yaşanıyor.
Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı Mahallesi’nden 1995/1 tertip askere gidecek olan gençler için eğlence ve kına gecesi düzenlendi.
Askere yollanacak gençlerin sevdikleriyle doyasıya eğlendiği gecede, günün anlamına dair konuşmalar yapıldı.
Çanakkale, Kafkas, Kırım ve Balkanlarda şehit olan ecdadın da unutulmadığı gecede şiirler okundu. Gecenin en duygusal anları ise geleneksel kına merasiminde gerçekleşti. Asker anaları ve yakınları gençlerin ellerine kına yaktı. Kına yakılan gençlere sarılan yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Kına merasiminin ardından da eğlence kaldığı yerden devam etti.
Asker yakınlarından Sultan Kuyugöz, “Vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirdik askere gönderiyoruz. Kur’an’ını okuttuk, mevlidini okuttuk, kınasını yaktık, sağ salim askere yolluyoruz, çok sevinçliyiz, çok mutluyuz. Hem ağlıyoruz, hem seviniyoruz, askerimizi güle güle gönderiyoruz” dedi.
Askere gidecek gençlerden Resul Arslan ise, “Ailemiz Kur’an’ımızı okuttu, mevlit okuttu, eğlencemizi de yaptı. En güzel şekilde vatanı beklemek üzere askere yolluyorlar. İnşallah en güzel şekilde olur, ailemiz ve bütün arkadaşlarımız bize destek oldu. Vatani görevimizi de en güzel şekilde yapar geri döneriz” diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA'DA GÖREV SÜRESİ SONA EREN JANDARMA PERSONELİNE VEDA YEMEĞİ
BÜYÜKŞEHİR, ULAŞIMDA TARSUS- ÇAMLIYAYLA YAZ DÖNEMİ UYGULAMASINI BAŞLATTI
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU 'NDAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
MERSİN'DE 1607 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NUN ORMANDA ŞENLİK OYUNU 2 BİN 812 ÇOCUĞA ULAŞTI
MERSİN'DE 56 YATIRIMCIYA 14 MİLYON LİRALIK DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’İN ‘TARİHİ KİLİKYA YOLU PROJESİ’ GEÇMİŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR
BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİNDEN TARSUS’TA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YÖNELİK KLİMA DENETİMİ
PARA ETMEYEN PATLICANLAR, HAYVANLARA KASA KASA YEM OLARAK DÖKÜLÜYOR
MERSİN’DE TIBBİ ATIKLAR GÜVENLE TOPLANIYOR VE BERTARAF EDİLİYOR

Mersin Haber ,Mersin