Burhaniye'de Zeytinyağlı Yemekler Yarıştı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 11.Uluslar arası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen zeytinyağlı yemekler yarışmasında büyük heyecan yaşandı. Zeytinyağlı yemekler de 17, tatlılarda 10 ve börekler de 5 olmak üzere toplam 32 yemek yarışmaya katılırken, 8 kişilik jüri de ünlü gurme Prof.Dr.Artun Ünsal’ın da yer alırken, yarışmada, dereceye girenlere hediyeler verild

30 Ocak 2015 Cuma, 08:09
Burhaniye'de Zeytinyağlı Yemekler Yarıştı
-

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 11.Uluslar arası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen zeytinyağlı yemekler yarışmasında büyük heyecan yaşandı. Zeytinyağlı yemekler de 17, tatlılarda 10 ve börekler de 5 olmak üzere toplam 32 yemek yarışmaya katılırken, 8 kişilik jüri de ünlü gurme Prof.Dr.Artun Ünsal’ın da yer alırken, yarışmada, dereceye girenlere hediyeler verildi.
Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’ndeki yarışmada, zeytinyağlı yemeklerde Marina Özer, kuru biber patlıcan dolmasıyla birinci olurken, tatlılar grubunda ise Sevgi Gündüz, gurme tatlısıyla birinciliği elde etti. Börekler de ise Bircan Karakaya, buzlu çıtır börek ile birinciliğin sahibi oldu. Dereceye girenlere birer plaket ve ödüller veren Belediye Başkanı Necdet Uysal, amaçlarının zeytinyağını tanıtarak dana çok kullanılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Yarışma da ikinci olan Enver Küçük,” Ben daha önce de katıldım birkaç defa. Benim bu üçüncü ödülüm oluyor. İkinci oldum ama gene de mutluyum. Belediye başkanımız Necdet Uysal’a çok teşekkür ediyorum. Güler yüzü ve hoşgörüsüyle bizi rahatlatıyor” dedi. Kuru biber patlıcan dolmasıyla birinci olan Marina Özer ise,” İlk defa bir yarışmaya katılıyorum. Kuru biber patlıcan dolması yaptım. Çok güzel oldu. Kazandım. Birinci oldum. Hiç beklemiyordum. Teşekkür ediyorum” dedi. Tatlılarda birinciliğin sahibi olan Sevgi Gündüz de,”Yemek yarışmasına katıldım ve birinci oldum. Tatlılar grubunda yarıştım. Gurme tatlısıyla yarıştım. Tahmin etmiyordum. Tahmin etmiyordum birinci olacağımı. Çok mutluyum birinciliği hak ettiğimden dolayı” dedi. Börekler de birinci olan Bircan Karakaya da,” Eşim her zaman söylerdi güzel yemek yaptığımı. Onun dediği doğru çıktı Birinci seçtiler. Çok mutluyum” dedi
Katılımcılara teşekkür eden Belediye Başkanı Necdet Uysal da,”Zeytin hasat şenlikleri çevresinde yemek yarışmasını düzenledik. Bütün bu aktivitelerin hepsine Burhaniye halkı destek vermiştir. Katılmıştır. Emekleriyle katılımlarıyla bu şenliklerimizi zenginleştirmiştir. Onun için hepsine teşekkür ediyorum. Amacımız, bizim zeytinyağını daha çok konuşmak, anlatmak, tanıtmak. Biliyorsunuz bu çerçevede Canan Karatay hocamız vardı. Bu gün de yemekler konusunda Prof. Dr.Artun Ünsal, hocamız burada Bu insanlar zeytinyağına gönül vermiş insanlar. Bu bakımdan katılımlarıyla bizi onurlandırdılar. İnşallah, zeytinimize zeytinyağımıza gereken önemi veririz. İnsanlara zeytinyağını anlatırız. Ve bunun sonucunda iç tüketimde bir yükselme olur. Dolayısıyla zeytin ziraatıyla uğraşan bu yörede yaşayan insanlarımızın da gelirleri daha çoğalır. Geçimleri daha güzel olur. Gelecekleri daha güzel olur. Derdimiz budur. Uğraşımız budur. Bütün çabamız bu yöndedir. Bu çabalarımıza, insanların katılımlarıyla bu şekilde destek olmaları bizi mutlu ediyor. Bize heyecan veriyor. Ben bütün katılımcılara, bütün Burhaniye halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Dünya Bankası Heyetinden Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne Ziyaret
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN TSO'YU ZİYARET ETTİ
Jandarma Kıdemli Üsteğmen Yunus Güven’e Veda Yemeği
ÜLKE GENELİNDE 2'Sİ YABANCI UYRUKLU OLMAK ÜZERE 15 GÖÇMEN KAÇAKCILIĞI ORGANİZATÖRÜ İLE 446 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
VALİ TOROS' TARSUS'TA ESNAF ZİYARETİ YAPTI
MERSİN'DE SİLAHLI OLAY: 1AĞIR YARALI
TADEKA’DA "ANTİK ÇAĞDA TARSUS OLİMPİYATLARI VE ATLET FİLOZOF KHRİSİPPOS" KONULU SÖYLEŞİ
SINAVA YETİŞMELERİNE BÜYÜKŞEHİR ZABITASI YARDIMCI OLDU
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BÜYÜKŞEHİR’LE YAZ BOYU YÜZMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR
SEÇER: “BİZİM KAZANCIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULUĞU”

Mersin Haber ,Mersin