2 polisi şehit eden PKK’lıların takibi mobeseye yansıdı

DİYARBAKIR - Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmeden önce şehit edilen 2 polis memuru olayıyla ilgili yeni bir görüntü ortaya çıktı

15 Aralık 2015 Salı, 11:14
2 polisi şehit eden PKK’lıların takibi mobeseye yansıdı
-

DİYARBAKIR - Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmeden önce şehit edilen 2 polis memuru olayıyla ilgili yeni bir görüntü ortaya çıktı. Elçi’nin vurulduğu sokağın başında polise saldırı düzenleyen PKK’lıların istihbarat ekibi tarafından takip edildiğini gösteren görüntüler mobeseye yansıdı.

Görüntülerde, teröristlerin silahlı olduğunu bilen ve takip eden istihbaratçıların saldırı sırasında araçlarından inerek saklandıkları görülüyor. Silahlı olduğunu bilmeyen PKK’lıları aramak için ticari taksiye yönlendirilen terör polislerinden 2'si şehit ediliyor.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi, 2 polisin de şehit edilmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli, bakanlığın görevlendirdiği müfettişler tarafından ise idari soruşturma yürütülüyor. Müfettişlerin talebi üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Balıkçılarbaşı semtindeki mobese görüntülerini gönderdi.

Görüntülerde PKK’lıların İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kayapınar ilçesinden olay yerine kadar takip edildiğini gösteriyor. Görüntülerde, PKK’lıların içinde olduğu ticari taksi Tahir Elçi’nin basın açıklaması yaptığı sokağın başında duruyor. Takipte olan istihbarat ekipleri, taksinin hemen arkasında bekliyor. Bu sırada, araçtaki kişilerin alınması anonsu üzerine terör ekipleri, araçtaki kişilerin silahlı PKK’lılar olduğunu bilmeden, taksiye yanaşıp kişileri almak istiyor. Bir polis memuru ön kapıyı açarken diğeri ise ön taraftan araca ilerlerken aracın içinden açılan ateş sonucu yere düşüyor. Teröristler taksiden inip Elçi’nin olduğu sokağa doğru hızla kaçıyor.

Taksinin arkasındaki istihbarat aracında bulunan polislerin ise saldırı sırasında araçtan inerek park halindeki başka bir ticari aracın arkasına saklanması dikkat çekiyor.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ TÖRENLE MEZUN OLDU
Yenişehir’deki Silahlı Saldırı Anı Kamerada!
BAŞKAN KOÇAK, VALİ TOROS'UN BAŞKANLIĞINDAKI TEKNOPARK TOPLANTISINA KATILDI
Mersin’in Yeni Simgesi: Nerissa İle Şehirde Ayrıcalıklı Bir Yaşam Başlıyor
Bölge Müdürü Ataş’tan Helikopter Ekibine Ziyaret
Bölge Müdürü Ataş’tan, İşletme Müdürü Şevk’e "Hayırlı Olsun" Ziyareti
MERSİN ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ YIL SONU MEZUNİYET KAPANIŞ TÖRENİ DÜZENLEDİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN, ‘38. CADDE YENİ YOL AÇMA PROJESİ’ TAMAMLANDI
MERSİN'İN TURİZİMDE MARKA DEĞERİNİN ARTIRILMASI TOPLANTISI
MERSİN'DE ZABITA ARACI İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 YARALI

Mersin Haber ,Mersin