Mersin’de Yaşayan Özbay Ailesi, Serebral Palsi Hastası Çocukları Minik Ege’nin Fizik Tedavi Sürecini Oyuna Dönüştürdü

Mersin’de Yaşayan Özbay Ailesi, Serebral Palsi Hastası Çocukları Minik Ege’nin Fizik Tedavi Sürecini Oyuna Dönüştürdü

Figen ve Hasan Özbay çiftinin 28 haftalık olarak dünyaya gelen “Benim Mucizem” olarak adlandırdıkları 6.5 yaşındaki Serebral Palsi hastası çocukları Minik Ege’nin Fizik Tedavi sürecini oyuna dönüştürdü.

Serebral Palsi tanısı konulan %96 ağır engelli oğlu için Fizyoterapistlerin yardım ve yönlendirmesi ile son 2 yıldır uyguladıkları oyuna dönüştürülmüş Fizyoterapi sürecine ilişkin çalışmanın daha etkili ve verimli olduğunu insanlara anlatmak istediklerini ifade eden Baba Hasan Özbay, “Oğlumuzun şuan ki fiziki durumuna göre Fizyoterapistimizin verdiği ödevler doğrultusunda oyunlar oynuyoruz. Sizler Fizyoterapistinize sormadan kesinlikle çocuğunuzda aynı hareketleri denemeyin. Neticede herkesin durumu çok farklı...” ifadelerini kullandı.
Fizik tedavi hareketlerini oynayarak çalışmanın daha etkin olduğunu mesajını vermeye çalıştıklarını ifade ettiği, bu süreçte de Anne ile birlikte Ege’ye oyun arkadaşı olan Baba Hasan Özbay, “Ülkemizin binlerce özel çocuğa sahip insanların olduğu bir gerçek. Aileler belli bir zamandan sonra umutlarını yitirme noktasına geliyor. Uyguladığımız çalışmaların daha fazla kitleye ulaşması için Youtube’de “benim_mucizem” adında bir kanal açtık. Bu sayede belki özel bir çocuğa faydamız olur. “ ifadelerini kullandı.

Anlamlı Mesaj..
Ege’nin oyuna dönüştürülmüş Fizyoterapi sürecine dair kayıtların, diğer ailelere ulaşması için yayınlandığı Youtube kanalında ise şöyle bir mesaj bulunuyor. “Ben Ege Annemin karnında 9 ay kalmayı başaramadım ve 28 haftalık olarak aranıza katıldım. Maalesef beynime oksijenin yetersiz gitmesinden dolayı bedensel olarak bazı aksamalarım var. Ben bunu hiç dert etmiyorum. Çünkü oyun odamda bağımsız yürüyebilmem için her gün oyun oynuyoruz... Kanalımızda teorik bilgi yer almayıp özellikle küçük çocuklarda oyunla fizik tedavinin daha etkili olduğu mesajını vermeye çalışıyoruz. Engelsiz yaşam için el ele verip çocuklarımızı mutlu yarınlara kavuşturalım.” dedi.

BABA ÖZBAY PROGRAMA KONUK OLARAK ANLATTI!
Özel çocuklara sahip ailelerin daha fazla bilinçlenmesi adına İçel TV ekranlarında yayınlanan Leyla Pak İle Gündem programına katılan Baba Hasan Özbay’ın konuğu olduğu programda edindiği tecrübeyi anlattı. Youtube kanalına gitmek için tıklayınız.

5824 izlenme 12 Şubat 2020 Çarşamba 22:05 [ 000473 ]
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin