Canlı Yayın: Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Çalıştayı

Canlı Yayın: Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Çalıştayı

Mersin Büyükşehir Belediyesi "Stratejik Plan" çerçevesinde Gençlik Çalıştayını düzenliyor.

Çalıştay da kürsüye çıkarak katılımcılara hitap eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçeri, “Neden bunu yaptık, 2 nedenle yaptık. Bir tanesi katılımcı demokrasinin gereği, biz bir kamu idarecisiyiz, Türkiye’ demokratik bir ülke, kamuda görev yapanlar. Hangi alanda hangi mevkide olursa olsun. Mümkünse toplumun sesine kulak vererek kararlarını vermeli diye düşünüyoruz.
Yani demokrasiyi kağıt üzerinde katılımcı kılmayalım, fiiliyatta yönetimimizde gerçekten katılımcı demokrasiyi uygulayalım.
Demokrasinin bizim gibi dünya görüşüne sahip insanların, damarlarına kadar işlediğini, içselleştiğini, bir yaşam biçimi haline geldiğini ve demokrasiyi anlamayanlara da anlatalım diye.
Diğeri, Demokrasiyi bir taraf bırakalım, bunu her yerde söylüyorum. Bu yaşamı kadar hayatımızın da her döneminde dinlemeye çok önem verdim, Allah 2 kulak vermiş 1 ağız vermiş. Bu çok önemli mutlaka sizden farklı bir düşünce oryaya koyacak olan vardır. Hiç aklınıza gelmeyen bir şeydir. Siz her şeyin uzmanı olmayacaksınız olma şansınız yok bu doğru yok, her alanda insanlar uzmanlaşacak. Birikimleri olacak liyakati olacak o insanların size kısa sürede aktardıklarını, eğer böyle bir imkan bulmasanız günlerce kitap okuyarak öğrenebilirsiniz. Ama, hazır bir konuşmacı çıkıyor, bir konuda yarım saatte özet bir alanla bir uzmanlık alanı ile ilgili değerlendirme yapıyor ve sizin ondan alacağınız ana başlıklarla o konu ile ilgili muazzam bilgi sahibi olabiliyorsunuz.
Bu çalışma sistemimiz devam edecek, bizim yaptığımız çalıştaylar “Stratejik Plan” çerçevesinde yapıldı. “
"Çalışmalar, Daha Sonraki 4 Buçuk Yıllık Süreye Kılavuzluk Edecek"
Bu çalışma sistemimiz devam edecek, bizim yaptığımız çalıştaylar Stratejik Plan Çerçevesinde yapıldı, şekil şartını yerine getirmek için de yapmadık Başkan Seçer, "yani bakın biz ne kadar demokrat adamlarız, bunu yapıyoruz" vs değil, oradan edinimleri alıyoruz. Daha sonraki 4 buçuk yıllı alanda yönetim anlayışımıza kuzuluk etsin diye biz bu çalışmaları yapıyoruz. Her şeyi biz bilemeyiz, egosu tavan adamlar vardır. Ben yaptım oldu bitti, böyle bir dünya yok. Biz paylaşmak zorundayız, bazı değerlerde ortaklaşmak zorundayız. Beraber acı çekmek, beraber sevinmek zorundayız. Biz beraber koşmak zorundayız. Bu ülkede beraberliği sağlayamazsak diğer hiç bir şeyi yapma şansımız yok." ifadelerini kullandı.

1785 izlenme 17 Eylül 2019 Salı 14:13 [ 000403 ]
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin