Tarsus Kaymakamının, Muhtarlarlara Verdiği Önem

13 Şubat 2020 Perşembe 12:45
Yakup BONCUK
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Devlet ile  millet arasında köprü vazifesi gören muhtarlara çok önem veriyor. Muhtarlarla düzenli olarak her ay yaptığı  Muhtarlar toplantısı gerçekleştiriyor.
Dün  ben de  Şubat 2020 dönemi toplantısına katıldım. Sorunları dinledim.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Kadir Sertel Otcu  Başkanlık yaptı. Toplantıya  Jandarma komutanı Yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu, Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Kaymakamlık yazı işleri müdüresi Hasibe Çetinay,  Müftü Ali Can, Tarsus Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan,  Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Nüfus  ve Vatandaşlık  Müdüresi Aynur Kıymet Taşyürek, SGK Müdürü Süleyman Metin , Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Çelik, Müze Müdürü  Doğukan Bekir Alper,  Gençlik ve Spor Hizmetleri ilçe Müdürü Murat Tarsuslu, İlçe Sağlık Müdürü Orhan Acehan,  Orman işletmesi Müdür vekili, Tarsus –Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü,   Vergi Dairesi müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen  Şubat dönemi toplantısının açılışı yapan kaymakam  Kadir Sertel Otcu, daha önce yapılan toplantılarda alınan kararların bir değerlendirmesini yaptı. Tüm muhtarların sorunlarını yazılı olarak bildirmesini ve sorunların çözümünün takibini yapmalarını istedi. Otcu “Mahallelerinizde ihtiyaç sahibi olanların sıkıntılarını da bizlere bildirin. Ayrıca  İyilik hareketine kurumlar, odalar, işadamları ve mahalle sakinlerinin katılımını sağlayalım. Bizlerin  Vakıf kanalıyla sağlayacağı yardımların yetersizliğinde İyilik Hareketi içinde toplanan  yardımlardan da destek vererek sorunu olanın sorununu çözelim” dedi.
Daha sonra Orman İşletme Müdür vekili Kenan Çetin, Tarsus ve Çamlıyayla’daki Orman faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ardından Nüfus ve Vatandaşlık müdüresi Aynur Kıymet Taşyürek nüfus, ehliyet ve pasaport verilmesi ve vatandaşların bu konudaki aldığı hizmetler hakkında detaylı bilgi verdi.
Son bölümde sorunu olan muhtarların sorunlarını dinleyen Kaymakam Otcu,  CİMER, AÇIK KAPI ve Halk Günü istatistik ve uygulamalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
Bence bu tür toplantıların ayda bir kez olduğu gibi devam etmesi yanında, acil durumlarda ve gerekli hallerde ikinci, hatta üçüncüsünün yapılması gerek..
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin