SAYIN BAKANIM DUY SESİMİZİ!

4 Aralık 2016 Pazar 15:41
Orhan KIR
           Lafı dolandırmadan direk damardan girmek istiyorum bugün.
           Zira bu konu sürüncemede kala kala nerdeyse kokmak üzere!
           Eczane Hizmetleri Teknikerlerinden söz etmek istiyorum.
           Devlet, eczanede görev yapacak personelin önce sertifikalı olmasını istemiş, eczane çalışanlarına öncelik tanıyarak eğitimler verdirmiş, sınavda başarılı olanları da sertifikaya hak kazandırmış.
           Elbette işinin ehli personel ile verilen hizmetin kalitesi de artacaktır.
           Daha sonra devletimiz bunu üniversitelere taşımış ve Eczane Hizmetleri bölümünü açarak diplomalı Eczane teknikerleri mezun etmiş ve etmeye de devam ediyor.
            Şu anda okulunu bitirmiş görev bekleyen binlerce Eczane teknisyeni maalesef göz ardı edilerek deyim yerinde ise yok sayılıyor.
            Eczane Teknikerleri kendi aralarında birlik kurarak Milletvekillerine ve bakanlara onca başvuru yapmalarına rağmen görevlendirmemenin ıstırabını yaşıyorlar.
            Zira bunun okulunu okuyanlara değil de ilgisi ve bilgisi olmayan kişilerin istihdam edildiğini iddia ediyorlar.
            Sözü fazla uzatmadan onların sesine kulak vermenizi istirham ediyorum sayın Sağlık bakanım recep Akdağ ve ilgili herkes…           
            “Ön lisans Eczane Hizmetleri mezun ve öğrencileri olarak Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı atamaları büyük bir ilgi ve üzüntü ile takip etmekteyiz.
Eczane Hizmetleri bölümü için yapılan meslek tanımında ne kadar memnun olsak da, kadro açılmadığını gördüğümüzdeki üzüntümüz bir o kadar büyük olmuştur. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda Eczane Hizmetleri Personelinin yapması gerektiği görevleri başka branşlardaki memurların yaptığını görmek devletin kendi kanununu çiğnemesi manasına gelmektedir.
             Örneğin Devlet Hastanesinde çalışan hemşire, radyoloji teknisyeni, laboratuar teknisyeni, tıbbi sekreter, veri hazırlama kontrol işletmeni, hizmetli, biyolog,ebe, kimyager,başhemşire, diyaliz hemşiresi,diyaliz teknikeri,anestezi teknikeri,çevre sağlığı teknikeri vs. branşlardaki sağlık çalışanları hastane eczanelerinde görevlendirilirken,bu branşlardaki sağlık çalışanlarına ihtiyaç olduğu gerekçesi ile tekrar atama yapılmakta ama eczane teknikeri hala kadro beklemektedir.Yani eczane teknikerinin yerinde başka bir sağlık çalışanı hatta taşeron işçi çalışırken,eczane teknikeri üvey evlat muamelesi görmektedir.
             Şuan Sağlık Bakanlığında Eczane Teknikerinin yerinde başka branştan çalışan sayısı 3.000’in üzerindedir. Elde ettiğimiz bu veriler Sağlık Bakanlığının ÇKYS sisteminde mevcuttur.Yani bu bilgiler bakanlığın bize verdiği bilgilerdir.Bakanlığın kadro taleplerimize verdiği cevaptaki ‘’ihtiyaç halinde’’ ibaresi bizleri hayrete düşürmektedir.Eczanede çalışan hemşireyi aynı işte çalıştırmaya devam ettirip,Eczane teknikerine ihtiyaç yok denmesi izahı mümkün olmayan bir haldir.Bu sebeple resmi gazetede yer aldığı şekli ile ilgili mesleği branşı olmadığı halde yapan ve yaptıranlar hakkındaki cezai müeyyideler sadece resmi gazete arşivlerinde kalmıştır.
           Mevcut personel dağılımının düzenlenerek, ihtiyaç tespitlerinin bu şekilde yapılması tek arzumuzdur. Çalışanların kendi devletinden, ilgili bakanlığından herkesin kendi branşını özverili bir şekilde icra etmesini istemesinden daha doğal ne olabilir. Aslında bu durumun düzelmesini yani branşlaşmayı, tüm dünya sağlık otoriteleri ve en önemlisi de akıl böyle istemektedir.”

            İşte böyle sayın Bakanım ve muhterem ilgililer.
            Doktor doktorluğunu, eczacı eczacılığını,hemşire hemşireliğini,laborant laborantlığını, hemşir ise hemşirliğini,eczane teknikerleri de eğitimini aldığı işi yapsın.
           Kısacası herkes işini yapsın.
           Yapsın da bunca görev bekleyen insanlar mağdur olmasın.
           İşi başkalarına yaptırarak eczane teknikerleri içinse “İhtiyaç halinde” demenin ne anlamı kalıyor ki.
           Mademki okulunu açtınız, o zaman görevi, bu konuda üniversitede eğitim almış olanına verin.
           Görev vermeyecekseniz de bunca okumuş diplomalı eczane teknikerlerini boşuna bekletip ”İHTİTAÇ HALİNDE” diye oyalamayın.
          Belli ki ihtiyaç var.
          İhtiyaç var ki, iddiaya göre onca eczane teknikeri dururken, ilgisiz ve bunun eğitimini almamış üç bin kişi görevlendirilmiş.
         Demek ki; personel yokluğundan bu işi taşerona, ebeye, hemşireye, laborantta v.s yaptırmak durumunuz var.
         Eczane teknikerlerinin iş başvurusuna cevaben ”İHTİYAÇ HALİNDE”
Ne demek?
         Ayıp oluyor sayın Bakanım! Hem de günaha giriyorsunuz ayrıca…
         Sayın bakanım, bunca sesi kulak ardı ve sümen altı etmeyeceğinizi umuyorum.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

SON DAKİKA
Mersin’in Tarsus İlçesinde Devrilen Traktörün Altında Kalan Hüseyin Palas Hayatını Kaybetti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölgesi İçin Uyarı Yaptı, Bu Gece Yağışın Mersin’de de Etkisini Göstermesi Bekleniyor
Mersin’de İnşaat Alanındaki Boş Çukura Düşen İşçiyi Büyükşehir İtfaiye Ekipleri Kurtardı
Mersin Büyükşehir, Kadın Ve Çocukların Sosyal Gelişimlerini Desteklemeyi Sürdürüyor, Kadınlar Hem Yeteneklerini Keşfediyor Hem De Öz Gelişimlerine Katkı Sunuyor
Mersin Büyükşehir’den Nacarlı’da 600 Metrelik Yol Yapım Çalışması
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Gaziantep'te ‘23 Nisan Çocuk Tiyatrosu Şenliği’nde Yer Aldı
Tarsus Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri Tarafından Şehrin Dört Bir Yanında Parklarda Çalışmalar Devam Ediyor
Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Eksl. Ricardas Degutis Ve Beraberindeki Heyet Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni Ziyaret Etti
Başkan Seçer, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Degutıs İle Bir Araya Geldi
Başkan Seçer’den 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı

Mersin Haber ,Mersin