Mersin 17.Akdeniz Oyunları

26 Mart 2015 Perşembe 03:15
Eren ÖNAL

17.Akdeniz Oyunları 20-30 Haziran 2013 günlerinde Mersin’de yapılacak.Açılıştan 10 gün önce Mersin’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 ayda bitirilen tesisleri teslim alma törenine katılırken heyecanlıydı.Bir Türk mücizesi daha gerçekleşmiş oluyordu..Herşey beklediğimiz gibi oldu.

Mersin’i bir Spor kenti yapacak olan tesislerin önemine işaret eden Başbakan Erdoğan, konuşmasında belki de aceleden olsa gerek bazı hizmeti geçenleri unuttu..Kimse de hatırlamadı.

17. Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e alınması için 13 ülkeyi karış karış gezen bu oyunların alınması için kulis yaparak büyük emekleri geçen dönemin valisi şimdi Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve dönemin Gençlik Spor Müdürü Emrullah Taşkın’ın emekleri unutuldu. 

Umarım Oyunların açılışında bu kişiler hatırlanır.Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, oyunlara davet edilir..

Ayrıca Akdeniz Oyunları için yapılan tesislere giden yolların yapımını, asfaltlanmasını hatta ağaç dikerek yeşillendirmesini de yapan ancak Başbakanın konuşmasına bunların yapımını Karayolları’na kaptıran Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bu kez protokol tribününe de çağrılır sanıyorum.

Akdeniz Oyunları için göreve başladığı günden itibaren bayrağı devir alan ve bugünlere gelmesinde tam bir ekip çalışması yapan Vali Hasan Bari Güzeloğlu’nun bu yanlışlığı düzelteceğini sanıyorum.

9 Haziran Pazar günü Mersin’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu; “Altını çizerek ifade ediyorum. Normal şartlarda böyle bir organizasyonun hazırlıklarına 6 yıl önce başlanırdı. Biz 18 ay önce hazırlıklara başlamamıza rağmen her boyutta hazır hale geldik.

25 bin kişilik stadyum, 7 bin 500 kişilik Servet Tazegül Spor Salonu, 11 korttan oluşan tenis kompleksi, olimpik yüzme havuzu, atış poligonu, jimnastik salonunun da bulunduğu 11 yeni tesisi projelendirdik, ihale ettik ve inşaatlarını tamamladık. Ulaşımdan yeme-içmeye, konaklamadan güvenliğe, teknolojiden sağlığa kadar her alanda hazırlıklarımızı tamamladık.

Sıfırdan inşa ettiğimiz tesisler ve onarım çalışmaları için yaklaşık 500 milyon liralık yatırımı gerçekleştirdik. Ayrıca oyunların cari harcamaları için de yaklaşık 300 milyon lira civarında bir bütçeyi seferber ettik.

Ne oldu, 800 milyon. İnşallah 20 Haziran’daki muhteşem açılışta 24 ülkeden 6 bin sporcunun katılacağı 32 branşta yapılacak oyunlar Adana’dan Silifke’ye kadar Akdeniz sahilimizi bir bayram yerine çevirecek.

Burada, Mersin'de Türkiye'nin bugüne kadar şahit olduğu en büyük spor organizasyonunu gerçekleştirecek, adeta mini bir olimpiyata ev sahipliği yapacağız." dedi.

Başbakan Erdoğan, birde kötü haberi TSG Stadının yıkılacağını açıkladı..
“94 milyon lira proje maliyetiyle 5 ayda inşa edilen 25 bin kişilik stadyum Mersin'in emrine verilecek, sen öbür taraftaki ilkel stadın yıkımına karşı çıkacaksın.Birileri bir şeyler diyor, diyebilir. Biz şu oyunlar için bütün istişarelerimizi yaptık. Bütün projelerimizi hazırladık.

Orayı engellemek isteyenler, siz ne yaptınız şu Mersin'de önce onu söyleyin? Şu anda bu kadar tesisler yapılacak şimdi geleceksiniz oranın önünü kesmeye çalışacaksınız. Neymiş 'burası park olsun', onu git belediye başkanına söyle orayı sana park yapsın.

Şehir planlarıyla ilgili çalışmayı yapsın. Bugüne kadar kaç tane böyle mezarlıkların dışında ağaçlandırılmış alan var onları benim Mersinli kardeşlerim bir araştırsın, baksın.

Ama bakın şu anda bu proje kapsamında bir çok yerlerde hem bu tesisler yapıldı hem de ağaçlandırmalar yapılıyor."diyerek noktayı koydu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin