Eğitime katkı sunmak

4 Temmuz 2016 Pazartesi 06:11
Fevziye Boncuk
Eğitime katkı sunmak ve başarıyla gurur duymak
..
Basında okumuşsunuzdur.
Geçtiğimiz hafta  Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
öğrencileri  Türkiye genelindeki bir yarışmada finalde dördüncü oldu
Uluslararası Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Olimpiyatı'na 'Annen Kulağıyla Görüyor Gönlüyle Hissediyor' isimli projeyle katılan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri finalde dördüncü oldu. Eyüphan Gök ve Mehmet Ali Sarp'ın hazırladığı
proje, teknoloji, araştırma ve enerji verimliliği olmak üzere 3 dalda yarışmış ve Finale kalan proje, komisyon tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu. Yapılan değerlendirme sonucu,  proje teknoloji dalında 4'ncü olmuştu. Olimpiyatlarda başarı gösteren öğrenci ve öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdür Adem Koca'yı ziyaret etti. Koca, Öğrencileri ve öğretmeni başarıdan dolayı tebrik ederek birer teşekkür plaketi vermişti. Tabi Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca'da yine bu okulumuz tebrik etmişti.Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2015/2016 eğitim öğretim yılında Tarsus ve  Mersin'in en başarılı okulu olduğunu ispatladı. Bu okulumuz tüm imkansızlıklara rağmen sponsor bularak  yarışmaya gidebilmiştir. 26 ülke ve 785 projenin yarıştığı Uluslararası Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'na 'Annen Kulağıyla Görüyor Gönlüyle Hissediyor' isimli projeyle katılan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Okul müdürü Mustafa Yiğiter bu nedenle özverili çalışmalarının karşılığını aldılar. Bu okulumuza birkaç kuruluş sponsor olarak yarışmaya gitmelerini sağlarken bunlardan birisi de genç işadamı Hakan Hasoğlu'dur. Müdür bey de Hakan Hasoğlu'na jest yaparak bir teşekkür plaketi vermiş teşekkür etmiştir.Eğitime katkı sunmak ve başarıyla gurur duymak böyle olmalı.
Bu arada aynı yarışmaya Cengiz Topel Anadolu Lisesi maddi imkansızlıktan katılamamış. Buda üzücü. Oysa devletin en azından SYDV yani Vakıf kanalıyla öğrencilere destek olması gerek.  Ve böyle durumlarda  eğitime katkı sunan sponsorların sayısı çoğalmalıdır.
Destek olkan ve başarı madalyasını takan herkese teşekkürler.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin