Bolu’da bir kamp hikayesi-2

8 Eylül 2015 Salı 02:00
Fevziye Boncuk

Bolu’da bir kamp hikayesi-2

..

2015 Yaz Kampları yurdun dört bir yanında devam ederken  ben de Gençlik ve Spor Bakanlığının Bolu’da bir kampına katıldım.

Bölge olarak Adana bölgesine dahil olduğumuzdan  ben oraları anlatıyorum.  Yurdun 4 bir yanından gelen 400 kişi bir aradayız.

/ İnsanın özlem duyduğu doğa ile spor kavramının birleşmesi sonucu beliren doğa sporları kavramı son yıllarda çocukların eğitiminde de etkin olarak kullanılmaya başlanılmış ve Milli Eğitim programlarında yerini almıştır. Yaparak, yaşayarak öğrenme ilkesinin kalıcılığı sadece doğa koşullarında kazanılan teknik becerilerde değil; bununla beraber edinilen yardımlaşma, kazanma-kaybetme durumlarında duygu kontrolü, sosyal bütünlük algısı gibi pisiko-sosyal kazanımlarda da gözlenebilmektedir.Örneğin; çadır kurulurken çocuğun arkadaşları ile yardımlaşması, kaya tırmanışında zirveye ulaştığında hissedilen kendine güven, kamp ortamında yapılması gereken bireysel bakımın öğrenilmesi bu kazanımlardan sadece birkaçıdır. Benzeri kazanımlar kitaplardan, internetten, bir başkasının anlatımından edinilemez. Nitelikli bir doğa kampı çocuğun gelişimi için kamptan öte bir unsur olacaktır.

Biz Bolu’da temel kampçılık eğitimleri  aldık. // Kamp ve ekoloji, trekking (doğa yürüyüşü), göl çevresi yürüyüşü, izcilik.

Doğada Temel Yön Bulma Becerileri Ve İletişim Etkinlikleri  // Harita bilgisi, orienteering, telsiz kullanımı, gökyüzü haritalarını tanıma ve yön belirlemede kullanma.

Doğa Sporlarına Özgü Teknik Etkinlikler Ve Eğitimleri  // Flying fox (iple kanyon geçişi), düğüm çeşitleri ve işgörüleri, koordinasyon ve hız parkuru.

Tiyatro, Müzik, Şiir, Şarkı, Dans, Bateri İle Ritm Dersleri // Çocuklarımızın beden dilini kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerilerini geliştirmesine katkı sağlar. Bu yolla kendini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğretir. Çocuklarımızın en sevdiği aktivitelerdir. Dersler drama öğretmenleri, tiyatro ve müzik eğitmenleri tarafından verilecektir. Çocuklar kamp süresi içinde tiyatro eğitmenleri ile bir oyun hazırlarlar. Skeç gecesinde bu oyunlarını tüm kamp öğrenci ve öğretmenlerine sergilerler.

 

Spor yaptık.// Çocuklarımızın bedensel gelişimine yardımcı olmakla birlikte kendine güveninin artmasını, heyecanını ve stresini kontrol altına almasını ve kendi bedeninin bilincine varmasını sağlar. Spor faaliyetleri ile çocuklarımızın zekasal etkinliği artar. Spor aktiviteleri beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından verilecek, her branşta turnuvalar düzenlenecek, kazananlar ödüllendirilecektir.Spor faaliyetleri her gün sabah sporu ile başlar. Sabah sporuna tüm kamp birlikte çıkar. Gün içindeki spor aktivitelerine günlük programları dahilinde grup olarak katılırlar. Kamp süresi boyunca basketbol, voleybol, futbol, gibi takım sporları yanında tenis, eskrim, okçuluk, masa tenisi, dart, satranç gibi bireysel sporlarıda öğrenirler. Bu dallarda grup olarak takımlar çıkarır ve turnuvalara katılırlar. Gruplar arasında bir yarış sözkonusudur ve bundan müthiş zevk alırlar. Bu arada hiç yapmadıkları spor dallarıyla tanışıp kamp sonunda da bu spora devam edebilirler.

 

Gece eğlencesi // Öğrencisinden öğretmenine bütün kampın bir araya geldiği gece programları, eğlencenin yanında büyük bir aile olduğumuzu bize hissettirir. Disko, partiler, konserler, gece sineması ve çeşitli animasyonlar...

 

Geziler // Geziler gruplar halinde dönüşümlü olarak yapılacaktır. Her gezi grubuna bir idareci, sorumlu öğretmenler ve grup liderleri eşlik eder. Gezilerde öğrenciler ve öğretmenler kamp t-shirtlerini giydi.

Kampta Mersin, Adana, Manisa, Van, Çorum, Amasya, Hakkari, Trabzon gibi illerden insanlar bir araya geldik. Kaldığımız odalarda bir doğulu, bir batılı, bir güney yada kuzeyli karışık kaldık ki herkes diğer insanların yöresini öğrenip tanıma imkanı bulduk.

Spor müsabakaları zevkli ve heyecanlıydı. Doğa gezilerinde  Bolu ile Mudurnu, Gölcük, Göynük, ve Abant gibi çok güzel yerleri gezdik. Ben Dinamik grup başkanı oldum. Grup adına şarkı bile besteledik.

AYRILIK

7 gün süren kamp çok güzel ve verimli geçti. Ayrılırken birbirimize çok alışmış olmaktan dolayı zorlandık. Birbirimiz sarılıp ağlaştık. Ama her zaman birbirimiz cepten, vassaptan arayıp imkan olursa memleketlerimizde buluşma sözü verdik.

Bolu kampını hayatım boyunca unutmayacağım.

Bize bu imkanı sağlayan devletimize, Gençlik kampı sorumlularına ve eğitimcilerimize çok teşekkür ediyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin