BİR BÖBREK HİKAYESİ

16 Nisan 2016 Cumartesi 14:25
Fevziye Boncuk

DÜNYA BÖBREK GÜNÜNDE BİR BÖBREK HİKAYESİ

Dünya çapında böbrek rahatsızlıkları olanların sorunlarını görüştüğü ve birbirine destek olduğu bir gün olarak kutlanmaya başlamış “Böbrek günü”.

Şimdi  böbrek konusu da nerden çıktı demeyin.

İnsan hayatında böbreğin önemi büyük.

Her ne kadar böbreği iflas etmiş çalışmayan insanlarda diyaliz makinasına girerek hayatlarını sürdürseler de, hayatta her istediklerini yapamıyorlar.

Tabi böbreğinizin iflas etmiş olması, yada çalışmaz hale gelmesi dünyanın sonu değil.

Dünya böbrek gününde insanlar böbrek gibi başka hastadan  veya sağlıklı insandan alınıp aktarılabilecek organlar olduğuna ve organ bağışına dikkat çekmek için bu günü kutladılar.

Hatırlıyorum.  Bundan birkaç gün  önce Tarsus’ta da  bir emeklimizin vefatı ve daha sonra ailesinin Ömer Ateş adlı emeklinin organlarını bağışlaması konusu gündemde birkaç gün kalmıştı.

Ömer beyden alınan böbrek ve karaciğer üç ayrı hastaya nakledilerek  organ bekleyen üç hastanın yaşam umutları filizlendi..

Günümüzde  böylesine anlamlı bir organ bağışının yaşandığı günlerde yine bir tanıdığımız teyzenin böbrek yetmezliğinden ölümü ise  ailecek hepimizi çok üzmüştü. O teyzenin kızının üzüntüsü hala gözlerimin önünde..

Uzun süredir annesi böbrek hastası olan ve onu haftada en az iki kez  Diyaliz merkezine götürüp  kanının temizlenmesini bekleyen  bu  kızın üzüntüsünü başka evlatlar yaşamasın.

Sizlerde organ bağışına önem verin ve organlarınızı öldükten sonra başkasının kullanması için bağışlayın.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin