BAYRAM ŞEKERLERİ

12 Haziran 2016 Pazar 10:51
Orhan KIR

           Ağız tadımız olan şekerleri şimdilerde artık bayramdan bayrama görüyoruz.

           Oysa daha düne kadar bunun adı misafir şekeri değimliydi?

           Saymaya gerek yok, sizler de biliyorsunuz zaten. Bu şekerlerin şimdilerde çikolatasından tutun da envai çeşitleri var. Rengarenk ambalajlarıyla sunuluyor.

           Ramazan ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde ağız tadımız bayram şekerlerinden söz etmek istiyorum.

        İstiyorum ki, Radyo Televizyon Üst Kurulu ‘RTÜK’ de gereken önlemleri hiç olmazsa bu yıl alsın.

           Zira özelikle de her Ramazan bayramı öncesi haber adı altında ekranlara getirilen bayram şekerleri haberleri konusuna el atmaları gerekiyor.

           Biliyorum, Ramazan bayramına 3-5 gün kala; her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı tv ekranlarında bayram şekerleri haberlerini göreceğiz.

           Haber diye sunulan bu çirkinlikler ilk bakışta biz tüketicilere hizmet gibi görünse de             Merdiven altı şeker üretenlerin ne kadar pis bir ortamda bu işi yaptıklarını, kurtlusunu, mikroplusunu ve de insanların ne kadar midesini bulandıranları varsa evirip çevirip haber diye gösterecekler.

           Haber diye sunulan bu çirkinlikler ilk bakışta biz tüketicilere hizmet gibi görünse de bana göre asıl maksat başka.

           Bu tür haberlerle gelenek ve göreneklerimizin yanı sıra kutsallarımızın da törpülenmekte olduğunu düşünüyorum.

           Bu tür şeker üretimleri sadece bayrama üç-beş gün kala yapılmıyor ki. Ayrıca da imalat aşamasındaki denetimler de öyle…

           Amma velakin gelin görün ki, ille de bu tür haberler özellikle de Ramazan bayramına 3-5 gün kala ekranlara taşınıyor.

           Niye?

           Hiç düşündük mü ?

           Seyredelim de bayram şekeri alırken ya da bize ikram edilirken” acaba bu da mı onlar gibi” diye içimize kuşku düşsün.

           Kısacası, Ramazan bayramının kutsiyetine ve de geleneklerimize gölge düşürülüyor.

          Ayrıca bu tür denetim yapan yetkililerin peşlerine tv kameralarını takması da neyin nesi oluyor bir sormak lazım.

          Eğer bunlar özellikle çağırılıyorlarsa bana göre büyük hata…

          Hiç kimsenin insanları iğrendirmeye ve içine kuşku düşürmeye hakları yok.

          Denetliyorsan tv kamerasının ne işi var? Olumsuz ve gayrı sıhhi ne gördüysen yaz cezasını, gerekirse de kapat gitsin.

          Amma velakin, bunu illa da bayrama 3-5 gün kala ve de tv kameralarıyla değil, zamanlı zamansız ani baskınlarla yap.

          Biz tüketiciler de şova dönmeyen gerçek denetimleriniz nedeniyle iğrenmeden gönül rahatlığıyla bize ikram edilen bayram şekerlerini yiyelim.

         RTÜK olarak, bu tür haberlerin kamuoyunda infial ve iğrenmeler neticesinde duygusal travmalara neden olabileceğinin de göz ardı edilmemesi gerekiyor.

          Bırakın da Ramazan bayramını bayram gibi ve de ağız tadıyla kutlayalım tamam mı?

             

        

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

SON DAKİKA
TOROSLARDA KOVALAMACA AKARYAKIT İSTASYONUNDA SONA ERDİ
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının 43. yıl dönümü
TARSUS'TA ÖSYM SINAVI TOPLANTISI
MERSİN VALİSİ, NORVEÇ KRALLIĞI TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ANDREAS GAARDER'İ KONUK ETTİ
MERSİN'DE "İL HAYVANLARI KORUMA KURULU" TOPLANTISI
MERSİN VALİLİĞİ'NDEN BALIKÇI AĞLARINA TAKILAN KÖPEK BALIĞI AÇIKLAMASI
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI

Mersin Haber ,Mersin