Zeki Hira Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nun Temeli Dualarla Atıldı

Mersin İl Müftülüğü Yerleşkesinin ikinci etabında yer alan Zeki Hira Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu ve 4-6 Yaş Kur’an Kursunun temeline ilk beton, dualar eşliğinde atıldı.

03 Şubat 2025 Pazartesi, 20:23
Zeki Hira Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nun Temeli Dualarla Atıldı
-

Mersin İl Müftülüğü Yerleşkesinin ikinci etabında yer alan Zeki Hira Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu ve 4-6 Yaş Kur’an Kursunun temeline ilk beton, dualar eşliğinde atıldı.

Yenişehir Akkent Mahallesinde 6305 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan ve yapımını Hira Atık Yönetimi Geri Dön. Nak. San. Tic. LTd. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Hira’nın üstlendiği Zeki Hira Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu ve 4-6 Yaş Kur’an Kursu için temel atma töreni düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Yenişehir Göçmen Camii Müezzin-Kayyımı Ramazan Şimşek'in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, İl Müftüsü Aydın Yığman açılış konuşmasını yaptı. Temel atma programında, Vali Ali Hamza Pehlivan ve İş İnsanı Ömer Faruk Hira’ da konuşmalar gerçekleştirdi.
Konuşmaların ardından, Müftü Aydın Yığman’ın yaptığı dua ve kurban kesimi ile Zeki Hira Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu ve 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun temeline ilk beton atıldı.
Temeli atılan bu projede, 226 yatılı kız öğrenci ve 100 4-6 yaş öğrencinin eğitim göreceği, akıllı ve modern sınıflar, spor ve toplantı salonları ile yüzme havuzu yer alacak.
Temel atma törenine Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, İl Kültür Müdürü Hakan Doğanay, KKTC Konsolosu Özgür Ezel, Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, MÜSİAD Başkanı Mehmet Sait Kayan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, BAŞHAN Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Memiş, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İdris Üstemel, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, din görevlileri ve müftülük personeli katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE ASANSÖR BOŞLUĞUNA DÜŞEN İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ
MESKİ, KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ KAPSAMLI BİR HAZIRLIK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
TOBB’nin 81. Genel Kurulunda Birlik Beraberlik Vurgusu Yapıldı.
BAŞKAN YILDIZ KURBAN SATIŞ ALANINI ZİYARET ETTİ
TARSUS BELEDİYESİ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI SALI GÜNÜ YAPILACAK
MERSİN’DE 4 YIL ÖNCE İŞLENEN CİNAYET JANDARMA TARAFINDAN AYDINLATILDI
MTSO’dan Don Felaketi Mağdurlarına Kapsamlı Destek Talebi
BÜYÜKŞEHİR, ‘DOĞUMDAN ÖLÜME’ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE VATANDAŞIN HER ANINDA YANINDA
BÜYÜKŞEHİR VE TESEV’DEN ‘VERİYE DAYALI AFET YÖNETİŞİMİ: EĞİTİM VE ATÖLYE’ ETKİNLİĞİ
BAŞKAN AVCI, TBMM ZİRAİ DON ARAŞTIRMA KOMİSYONUNA ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI AKTARDI

Mersin Haber ,Mersin