Zaho’da bekletilen Cizreli TIR şoförü Evime gitmek istiyorum, izin verilmiyor

ŞIRNAK - Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı, yeni dramları da beraberinde getiriyor

19 Aralık 2015 Cumartesi, 10:53
Zaho’da bekletilen Cizreli TIR şoförü Evime gitmek istiyorum, izin verilmiyor
-

ŞIRNAK - Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı, yeni dramları da beraberinde getiriyor. Evi Cizre’nin Cudi Mahallesi'nde bulunan TIR şoförü Baran Dündar, Habur'dan giriş yapamadığını belirterek, “Zaho’da bekletiliyoruz. Eşim ve 4 çocuğum çatışmaların yaşandığı Cudi mahallesinde. 2 yaşındaki çocuğum sabahlara kadar ağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Cizre ve Silopi’de sokağa çıkma yasağı 5. güne girdi. Nur, Sur, Cudi ve Yafes mahallelerinde çatışmalar devam ediyor. Yaklaşık 80 bin insanın yaşadığı bu mahallelerde kullanılan silah ve patlayıcılar büyük risk taşıyor. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı gün yurt dışında bulunan 4 çocuk sahibi Cizreli TIR şoförü Baran Dündar, Zaho’da bekletiliyor. Habur'dan giriş yapamadığı için duruma isyan eden Dündar, şöyle konuştu: “Eşim ve 4 çocuğum Cizre’nin Cudi Mahallesi'nde. Orada yoğun çatışmalar var. 2 yaşındaki çocuğum sabahlara kadar ağlıyor. Bir delilik yapıp yürüyerek gelmeyi düşündüm. Ancak kör bir kurşuna hedef olup ölebilme ihtimalim olduğu için vazgeçtim. Burada yalnızca Kürtler yok, Türkler, Araplar, Aleviler ve Lazlar var. Eşimle son görüşmemde elektriklerin kesildiği, soba bacası olmadığı için soba da yakamadıklarını ve çocuklarımın soğuktan titrediğini söyledi. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Çok kötüyüm. Çocuklarımızın okuması gerekirken, okullar şu an karargaha çevrilmiş durumda.”

Öte yandan Cizre’deki çatışmalarda 15 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği, biri çocuk 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mut'ta Orman Yangınlarıyla Mücadele Toplantısı
Tarih, Doğa ve Spor Coğrafyasında Sağlık Emin Ellerde
YOL KAPATAN SÜRÜCÜLERE AĞIR PARA CEZASI GELİYOR
BAŞKAN SEÇER’DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’ MESAJI
BAŞKAN BOLTAÇ’TAN, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
MERSİN SOLİ'DE DALGALI DENİZE GİREN 1 KİŞİ BOĞULDU
BAŞKAN SEÇER, ‘4. ULUSLARARASI KİLİKYA ULTRA MARATONU’NUN STARTINI VERDİ
MÜDÜR ATEŞ, DOLUDAN ZARAR GÖREN BÖĞRÜEĞRİ KÖYÜ'NDE İNCELEMELRDE BULUNDU
Müftü Akçay, Genç Çiftin Resmi Nikâhını Kıydı
MERSİN AKDENIZ'DE MOTORSİKLET KAZASI: 1 YARALI

Mersin Haber ,Mersin