Zabıta Ekipleri, Yeni Normalleşme Sürecinde de Toplu Taşıma Araçlarını Denetliyor! Araçlarda Temizlik, Hijyen ve Maske Kullanımı Konusunda Denetim Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, toplu taşıma araçlarında düzenli olarak gerçekleştirdiği denetimlere yeni normalleşme sürecinde de devam ediyor. Trafik Zabıta ekipleri, salgın nedeniyle temizlik, hijyen ve maske kullanımı konusunda alınan tedbirlerin, araç sürücüleri ve yolcular tarafından uygulanıp uygulanmadığını kontrol ediyor.

26 Haziran 2020 Cuma, 09:13
Zabıta Ekipleri, Yeni Normalleşme Sürecinde de Toplu Taşıma Araçlarını Denetliyor! Araçlarda Temizlik, Hijyen ve Maske Kullanımı Konusunda Denetim Yapıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Koronavirüs salgını boyunca toplu taşıma araçlarında düzenli olarak gerçekleştirdiği denetimlere yeni normalleşme sürecinde de devam ediyor.
Temizlik, hijyen ve maske kullanımı konusunda yaptıkları denetimleri titizlikle sürdüren Trafik Zabıta ekipleri, virüse karşı alınan tedbirlerin, araç sürücüleri ve yolcular tarafından uygulanıp uygulanmadığını kontrol ediyor. Ekipler, tedbirler konusunda yolcu ve sürücüleri bilgilendiriyor.
Zabıta ekipleri, araçlara maskesiz ve fazla yolcu alınmaması konusunda denetim yaparken, sürücüleri de maske takmaları konusunda uyarıyor. Toplu taşıma araçlarının iç-dış temizliğini de denetleyen ekipler, hijyen kurallarına uyulması konusuna dikkat çekiyor. Toplu taşıma araçlarında gerçekleştirilen denetimleri günlük olarak yapan Zabıta ekipleri, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uyguluyor.
Araçlar, günlük olarak denetleniyor
Toplu taşıma araçlarında yapılan denetimler hakkında bilgi veren Zabıta Amiri Mustafa Ortak, “Fazla yolcu alınıp alınmadığı, aracın iç-dış temizliği, araca maskesiz yolcu binmemesi, sürücünün maske takması konusunda denetim yaptık. Günlük olarak, sabah, öğle, akşam denetim yapıyoruz. Kurallara uymayan araç sürücülerine cezai işlem uyguluyoruz. Her şey onların sağlığı için” dedi.
Araç sürücüleri ve yolcular, uygulamadan memnun
Dolmuş şoförü Faysal Yıldırım, uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek, “Zabıta arkadaşlardan memnunuz, çok kibarlar. Yolculara karşı da çok kibar davranıyorlar. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Dolmuş şoförü Ramazan Kılınç ise “Çok başarılı bir uygulama. Bütün dolmuş şoförlerinin de sağlığımız için buna uyması gerekiyor. Arabamızda devamlı yedek maske de bulunduruyoruz. Maskesiz yolcu bindiği zaman, kendisine maskesini veriyoruz” dedi.
Toplu taşıma aracını kullanan yolculardan Mustafa Arslan, “Uygulamadan memnun kalıyoruz. Bizi uyarıyorlar, bilgilendiriyorlar. Sağlık için çok iyi. Büyükşehir’e teşekkür ederiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin