"Yönetici Akademisi- Okul Liderliğinde Değişim Yönetimi Eğitimleri" Açılış Programı Gerçekleştirildi

Vali Ali İhsan Su, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mersin, Tarsus, Toros ve Çağ Üniversitelerinin destekleriyle düzenlenen  “Yönetici Akademisi- Okul Liderliğinde Değişim Yönetimi Eğitimleri” açılış toplantısında ilimizde görev yapan eğitim yöneticileri ile bir araya geldi.

20 Temmuz 2019 Cumartesi, 09:44
G: 20.07.2019 - 09:46
"Yönetici Akademisi- Okul Liderliğinde Değişim Yönetimi Eğitimleri" Açılış Programı Gerçekleştirildi
-

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya; Rektörler, İl Müdürleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü şube ve okul müdürleri katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan ve proje tanıtım videosunun izlenmesiyle devam eden programda Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, sinevizyon yoluyla katılımcılara hitaplarını gerçekleştirdi.
Toplantıda yaptığı konuşmasına Mersin’de görev yapan toplam 1047 okul müdürünün ve eğitim idarecilerinin bir arada bulunduğu toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Vali Su, günümüzde her alanda yaşanan değişim ve gelişime ayak uydurmanın önemine değindi. Bu değişim ve gelişimin eğitimde de kendini gösterdiğini kaydederek konuşmasını sürdüren Vali Su, “ Eğitimde ülkemiz özellikle son 15 yılda büyük mesafe kat etti. İlimiz ve ülkemiz genelinde eğitimle ilgili çok ciddi yatırımlar gerçekleştirildi. Bu çerçevede esas husus bu yatırımların faaliyete geçirilmesi ve sonuç odaklı çalışılmasıdır. Burada da yöneticilere, konusunda uzman ve iyi yönetebilen idarecilerimize ihtiyaç ortaya çıkıyor. Okullarda iyi bir idareci gerçekten çok önemli işler başarabilir. Eğer biz okullarımızda velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle tam uyum sağlayabilirsek o okulda başarılamayacak hiçbir şey yoktur.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü olan 2023 hedeflerine ulaşmamızın ancak çocuklarımızın donanımlı ve özgüveni yüksek bir nesil olarak yetiştirilmesi ile mümkün olabileceğini kaydeden Vali Su, burada en önemli payın eğitim camiasına düştüğünü ifade ederek, eğitim programının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Protokol konuşmalarının ardından plaket töreni ile devam eden program düzenlenen panel ve konferans ile sona erdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Yönetici Akademisi” adı altında yapılacak çalışma ile Mersin, Tarsus, Toros ve Çağ Üniversitesi işbirliği ile 24 akademisyen tarafından 13 ilçede bulunan 1047 okul müdürüne “Liderlik, Yönetim Becerileri, Motivasyon, iletişim, İnsan İlişkileri, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Eğitim Programları, İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim Tarihi ve Felsefesi, Stres ve Tükenmişlikle Başa Çıkma, Öğrenciyi Öğrenmeye Teşvik, Olumlu Öğrenme İklimi” konularında 18 Temmuz-1 Eylül 2019 tarihleri arasında toplam 100 saatlik eğitim verileceği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin