Yol Genişletme ve Dolgu Çalışmaları İle Grup Yolu Daha Emniyetli Hale Gelecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aydıncık’ın Karaseki, Duruhan, Teknecik ve Yeniyürükkaş Mahalleleri ile Gülnar’ın Ardıçpınarı, Şeyhömer ve Bereket Mahallelerini birbirine bağlayan 22 kilometrelik grup yolunda genişletme ve dolgu çalışması yürütüyor.

24 Kasım 2021 Çarşamba, 09:44
Yol Genişletme ve Dolgu Çalışmaları İle Grup Yolu Daha Emniyetli Hale Gelecek
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Muhtarlık İşleri Dairesi koordinesinde; Aydıncık ilçesinin Karaseki, Duruhan, Teknecik ve Yeniyürükkaş Mahalleleri ile Gülnar ilçesinin Ardıçpınarı, Şeyhömer ve Bereket Mahallelerini birbirine bağlayan grup yolunda yenileme çalışmaları sürüyor.

Yaylacılar da ormancılar da bu yolu kullanıyor

Aydıncık’ın 4, Gülnar’ın ise 3 mahallesini birbirine bağlayan grup yolu; badem, harnup ve zeytin yetiştiricileri, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, ormancılar ve yaylacılar için büyük önem taşıyor. Ekipler, yoğun olarak kullanılan 22 kilometrelik güzergahta genişletme ve dolgu çalışması yürütüyor. Çalışmaların yüzde 90’ını bitiren ekipler, daha sonra çift kat sathi asfalt dökümü yapacak.

Kullanım yoğunluğu nedeniyle kazaların da yoğun olarak yaşandığı grup yolunda yapılan genişletme ve dolgu çalışmaları ile trafik kazalarının da önüne geçilerek, yolun daha emniyetli hale getirilmesi amaçlanıyor. Ekipler, özelikle keskin virajlarda yaptıkları dolgu çalışmaları ile kazaların önüne geçmeyi hedefliyor.

“Yolları genişletip, virajlarını alarak, daha emniyetli ve güvenli olmasını sağladık”

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Aydıncık Koordinasyon Şube Şefi Yasin Emici, grup yolunun bölge için önemi hakkında bilgi vererek, “Bu grup yolu köylüler için çok önemli bir bağlantı yoludur. Ormancılıkla uğraşan vatandaşlarımız, harnup, zeytin ve badem ağacı yetiştiricileri için çok önemli bir yol. Bu yol daha önceden çok fazla kazaya sebep oluyordu. Duruhan Mahallesi içerisinde de virajlar vardı. Virajlardan hiçbir tır geçemiyor, trafik kazaları oluyor, araçlar yokuşta kalıyordu. Biz yolları genişleterek, yükselterek ve virajlarını alarak, daha emniyetli ve daha güvenli olmasını sağladık” dedi.

“Daha önceden buradan tırlar, büyük arabalar geçemiyordu, kaza oluyordu”

Duruhan Mahallesi’nden Ahmet Ali Deniz, sık sık kazaların olduğu kullanışsız yolun yenilenmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Allah razı olsun güzel yaptılar, ellerine sağlık. Başkanıma teşekkür ederim bu yolu yaptığı için. Daha önce buradan arabalarımız, traktörlerimiz bile çıkmıyordu. Burada hemen hemen her gün kaza oluyordu. Allah razı olsun yapanlardan” diye konuştu.

Bölge sakinlerinden Fatma Acun da yıllardır kullandıkları tehlikeli yolun güvenli hale getirildiğini belirterek, “Çalışmalardan memnunuz Allah'a şükür. Yolu kullanıyoruz, gidip geliyoruz. Önceden iyi değildi. Kimi uçurumdan uçuyordu, kimi oradan uçardı. Şimdi iyi oldu, düzeldi” ifadelerini kullandı.

“Yol genişleyince daha iyi ve daha rahat oldu”

Mehmet Göl, eskiden oldukça dar ve virajlı olan yolda yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “Eskiden dönüşler dardı, kazalar oluyordu. Kamyonlar dönemiyordu, kepçeler dönemiyordu. Yol dardı. Şimdi genişleyince daha iyi ve daha rahat oldu. Memnunuz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin