YÖK kararıyla hastane kapatmanın yürütmesi durduruldu

İZMİR - İzmir Valiliği’nin, YÖK’ün 4 Kasım 2015 tarihli, semt poliklinikleriyle ilgili kararını gerekçe göstererek hastaneleri kapatmasıyla ilgili olarak, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

17 Aralık 2015 Perşembe, 09:28
YÖK kararıyla hastane kapatmanın yürütmesi durduruldu
-

İZMİR - İzmir Valiliği’nin, YÖK’ün 4 Kasım 2015 tarihli, semt poliklinikleriyle ilgili kararını gerekçe göstererek hastaneleri kapatmasıyla ilgili olarak, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Başkent Üniversitesi'ne bağlı İzmir Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, hasta kabulünün sonlandırılmasına yönelik İl Sağlık Müdürlüğü kararının yürütmesi durduruldu. Merkezde ve bağlı birimlerde sağlık hizmeti verilmeye devam edileceği açıklandı.

Kararla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi, şunları kaydetti: “Daha önce yaptığımız basın açıklamasında da belirtildiği gibi 11.12.2015 Cuma günü saat 15.30 itibari ile YÖK'ün 04.11.2015 günlü semt poliklinikleri ile ilgili kararlarına dayanılarak, İzmir Valiliği oluru ile İl Sağlık Müdürlüğü birimleri tarafından Başkent Üniversitesi İzmir Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde hasta kabul faaliyeti, ani bir kararla durdurulmuş bulunmaktaydı. Kamuda istikrar ve hizmetin sürekliliği ilkesiyle bağdaşmayan bu işlemin iptali ve yürütülmesinin durdurulması talebiyle tarafımızca idare mahkemesinde dava açılmış olup İzmir 6. İdare Mahkemesi'nin 2015/646 E. sayılı ve 16.12.2015 tarihli kararı ile işlemin yürütülmesi durdurulmuştur. İdare mahkemesinin bu kararı uyarınca hizmet vermeye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu süreçte kurumumuza moral destek veren herkese teşekkürü borç biliriz.”

Şifa Üniversitesi’nin de kapatılan ek bina ve polikliniklerle ilgili yürütmeyi durdurma taebiyle idare mahkemesine başvurduğu öğrenildi. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KADINLAR EĞİTİMDE, ÇOCUKLAR GÜVENDE: HALKKENT MERCEK’TE OYUN ODASI DESTEĞİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE SANAL GERÇEKLİK İLE AFET EĞİTİMİ
MERSİN'DE OTOYOL JANDARMASINDAN DRONE DESTEKLİ TRAFİK DENETİMİ
MERSİN'DE ELEKTRONİK ÜRÜNLER ÜRETİLEN TESİSTE YANGIN
AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ SÖYLEMEZ, ÖZTÜRK İLE KÖKSAL MÜFTÜ AKÇAY’I ZİYARET ETTİ
VALİ TORIS, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
KIBRIS GAZİSİ MEHMET ALİ KANDEMİR VEFAT ETTİ
TADEKA’DA BU KEZ VARDABİT YEMEĞİ PİŞİRİLDİ
MÜDÜR FAZİLET DURMUŞ, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADII
ARI KOVALARINI TAŞLAYARAK ZARAR VERDİLER

Mersin Haber ,Mersin