Yılın İlk Limon Hasadı Başkan Tollu’dan

Türkiye'nin limon diyarı Erdemli ilçesinde ilk limon hasadı başladı. Taze tüketilen 'mayer' cinsi limon 1 lira 20 kuruştan alıcı buldu. İlk fiyat çiftçilerin yüzünü güldürdü.

30 Ağustos 2016 Salı, 00:31
Yılın İlk Limon Hasadı Başkan Tollu’dan
-

Türkiye'nin limon diyarı Erdemli ilçesinde ilk limon hasadı başladı. Taze tüketilen 'mayer' cinsi limon 1 lira 20 kuruştan alıcı buldu. İlk fiyat çiftçilerin yüzünü güldürdü.

En büyük limon alıcısı konumundaki Rusya ile ilişkilerin düzelmesi ise çiftçinin de tüccarın da sezondan umudunu arttırdı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, limon hasat edilen bahçeleri gezerek ilçe ekonomisine yön veren çiftçilere ve işçilere cezerye ikram etti.
 
İlk limonu hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle ‘besmele’ çekerek kesen Başkan Tollu şöyle konuştu: "Erdemli'nin en önemli geçim kaynaklarından biri limon. Türkiye'de limonun yüzde 70'i Erdemli'de üretiliyor. Erdemli'de ekonomik hayat hemen hemen limon üzerine dönmekte. Yılda üç ürün alınabilen Erdemli'de en büyük girdi limon hasadında gerçekleşiyor. Bu yıl çok şükür verim gayet iyi. Fiyatın da 1 lira 20 kuruş olarak belirlenmesi çiftçilerimiz açısından iyi bir gelişme. İleriki süreçte bu fiyatın çok daha iyi olmasını temenni ediyoruz. Herkesin kazançlı olduğu bir sürecin başındayız. Çiftçilerimiz ülke ekonomimize çok ciddi manada katkı sunuyorlar. Tarımla uğraşan insanlarımız işsizliğin azalmasında da büyük pay sahibi. Yani herkesin kazançlı olduğu bir sürecin şuanda başlangıcındayız. Bu üretim sezonunun çiftçilerimiz için, ülkemiz için, Erdemli’miz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
İhracat kapılarının açılmasından sonra limon fiyatının biraz daha yüz güldüreceğini ifade eden Tollu, üreticinin Rus pazarının açılmasına sevindiğini söyledi. Konuşmasının ardından Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, çiftçiye bol kazanç, işçiye kolaylıklar dileyerek, cezerye ikramında bulundu. Başkan Tollu, ağız tadıyla başlayan sezonun ağız tadıyla sürmesini temenni etti. Türkiye'nin limon deposu Erdemli'de limon üretimi yıllara göre 350 bin ton ile 500 bin ton arasında değişiyor.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN SOLİ'DE DALGALI DENİZE GİREN 1 KİŞİ BOĞULDU
BAŞKAN SEÇER, ‘4. ULUSLARARASI KİLİKYA ULTRA MARATONU’NUN STARTINI VERDİ
MÜDÜR ATEŞ, DOLUDAN ZARAR GÖREN BÖĞRÜEĞRİ KÖYÜ'NDE İNCELEMELRDE BULUNDU
Müftü Akçay, Genç Çiftin Resmi Nikâhını Kıydı
MERSİN AKDENIZ'DE MOTORSİKLET KAZASI: 1 YARALI
ENGELLİLER HAFTASI’NDA GÖKYÜZÜ RENGARENK OLDU
MERSİN’DE AYNI CADDE DE SABAH OTOBÜS, AKŞAM ÇEKİCİ YANDI
TARSUSGÜCÜ U17'LERDE HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
TOROSLAR’DA ÜÇÜNCÜ OKUMA SALONU HİZMETE GİRDİ
10 İLDE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ'NE OPERASYON

Mersin Haber ,Mersin