Yıldız Entegre, Mersin Valiliği Tarafından Verilen "Çevre Ödülü"nün Sahibi Oldu

Yıldız Entegre’nin Akdeniz Tesisi, Mersin Çevre Ödülleri kapsamında Büyük Ölçekli İşletmeler Kategorisi’nde ikincilik ödülünün sahibi oldu…

13 Haziran 2019 Perşembe, 11:12
G: 13.06.2019 - 11:13
Yıldız Entegre, Mersin Valiliği Tarafından Verilen "Çevre Ödülü"nün Sahibi Oldu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yıldız Entegre, çevreye yaptığı yatırımların meyvelerini almaya devam ediyor. 2019 yılında enerji verimliliğinde elde ettiği başarı nedeniyle Enerji Bakanlığı tarafından ödüllendirilen Yıldız Entegre, İstanbul Sanayi Odası tarafından verilen Büyük Ölçekli Şirketler Kategorisi’nde de Çevre Ödülü’nü almıştı. Yıldız Entegre’ye bir diğer ödül de Mersin Valiliği tarafından verildi.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 3,4 milyar TL’yi aşan cirosuyla Türkiye’nin en büyük 45’inci sanayi şirketi ve orman ürünleri sektörünün lideri olan Yıldız Entegre, çevre ve verimliliğe yaptığı yatırımlarla da sektörüne öncülük etmeye devam ediyor.
Yıldız Entegre geçtiğimiz günlerde Mersin Valiliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Mersin Çevre Ödülleri” kapsamında Büyük Ölçekli İşletmeler Kategorisi’nde ikincilik ödülünün sahibi oldu.
Çevrenin ve doğal kaynakların korunmasına yönelik iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşmasını sağlamak, başarılı uygulamaları ödüllendirerek iş dünyasına örnek oluşturmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Mersin Çevre Ödülleri”, Sanayide Fark Yaratanlar, KOBİ ve Büyük Ölçekli İşletmeler olmak üzere üç ayrı kategoride düzenleniyor. Ödül kapsamında Yıldız Entegre Akdeniz Tesisi, Büyük Ölçekli İşletmeler kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu. Ödülü Akdeniz Tesisi Müdürü Fevzi Kıdak, Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız’dan teslim aldı.
Akhisar ve Kartepe tesisleri de ödül almıştı
Dünyanın ve Türkiye’nin farklı yerlerinde üretim tesislerine sahip olan Yıldız Entegre, tüm tesislerinde çevreyi korumaya ve doğal kaynakları en verimli şekilde kullanmaya dönük yatırımlar yapıyor. Tüm faaliyetlerini “Ağacın İzinde” sloganıyla yürüttüklerini söyleyen Yıldız Entegre Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ercan Şahin, “Akdeniz tesisimizin Mersin Valiliği’nden aldığı son ödülle sektörümüze öncülük etmenin gururunu yaşadık. Çevreye ve verimliliğe yaptığımız yatırımların bu tür prestijli kurumlar tarafından ödüllendirilmesi bizi çok mutlu ediyor. Ağacın izinde yürümeye ve doğal kaynakları en verimli şekilde kullanmaya devam edeceğiz” dedi.
Yıldız Entegre, geçtiğimiz aylarda İstanbul Sanayi Odası tarafından verilen ‘’İSO 2018 Çevre Ödülleri” kapsamında “İSO Büyük Ölçekli İşletme Çevre Dostu Uygulama Projesi Jüri Özel Ödülü’nün sahibi olmuştu. Akhisar tesislerinde hayata geçirdiği çevre dostu uygulamalar nedeniyle ödüle layık görülen Yıldız Entegre, hayata geçirdiği çevre uygulamalarıyla her yıl binlerce ton atığı geri dönüştürüp karbon ayak izini düşürüyor.
Yıldız Entegre’nin kazandığı bir diğer ödül ise Enerji Bakanlığı tarafından düzenlenen 10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’nda verilmişti. Enerji verimliliği alanında başarılı örneklerin ödüllendirildiği yarışmadan “Başarı Belgesi” alan Yıldız Entegre, Kartepe tesislerindeki enerji kullanımını azaltmaya ve verimliliği artırmaya dönük çalışmaları “Verimliliği Artırıcı Proje Başarı Belgesi” ile ödüllendirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı

Mersin Haber ,Mersin