Yeşilçam Yıldızı Nimet Alp Mersin'de Hayatını Kaybetti

Bir dönemin vazgeçilmez oyuncusuydu. Cenazesinde dram yaşandı

25 Mart 2017 Cumartesi, 10:35
Yeşilçam Yıldızı Nimet Alp Mersin'de Hayatını Kaybetti
-

Mersin'de kaldığı huzurevinde düşerek yaşamını yitiren Yeşilçam'a 'Gecekondu Yosması' adıyla damgasını vuran 1950'li yılların gözde dansözlerinden 88 yaşındaki Nimet Alp'in cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Alp'in cenazesine sanat camiasından katılım olmaması dikkat çekti.

Geçtigimiz gün akşam saatlerinde yatağından düşen ve hastaneye kaldırılırken hayatını kaybeden ünlü dansöz ve oyuncunun cenazesi, sabahın erken saatlerinde morgdan alındı. Erdemli İlçesi Alata Mezarlığına getirilen Alp için cenaze namazı kılındı. Ardından omuzlara alınan Alp'in cenazesi gömüleceği mezarlığa kadar taşındı. Türk sinemasına dansı ve oyunculuğu ile adını yazdıran Alp, gözyaşları ile toprağa verildi.

TEK İSTEĞİ ZİYARET EDİLMEKTİ

Cenaze için Amerika'dan gelen, sanatçının kızı olarak gördüğü yeğeni Emine Akkaymak, 4 yaşından bu yana Alp ile birlikte olduğunu ve kendisini de onun büyüttüğünü ifade ederek, "O benim annem, arkadaşım, dostum, sırdaşımdı. Yurtdışındaydım ve onu çok özlüyordum. Dostları ve ben onu çok seviyoruz. O da bir sanatçıydı. Bütün sanatçıları unutmamak lazım. Sürekli ziyaretlerine gitmek, destek olmak, arka çıkmamız gerekiyor. Hayat dolu bir insandı. Herkese yardım eder dost olurdu. Sohbet ve kahveyi çok severdi. kendine yeten bir insandı. Tek isteği dostlarının kendisini ziyaret etmesiydi" dedi.

'Gecekondu Yosması' filmiyle şöhreti yakaladıktan sonra 'Yetim Yavrular', 'Çalsın Sazlar Oynasın Kızlar', 'Öp Babanın Elini' gibi çok sayıda filmde dans edip oyunculuk yapan Alp, Zeki Müren, Fikret Hakan, Eşref Kolçak, Adile Naşit gibi isimlerle de filmlerde rol almıştı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta Emekliler, Seramik Yaptı
"Köyde Şenlik, Tarsus’ta Gelecek Var" Heyecanı Keşli Mahallesi’nde
Vali Toros, Mut Adalet Sarayına Ziyarette Bulundu
Jandarmadan Mut'ta Kaçak Makaron Operasyonu
Tarsus’ta 29 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Kovalamacayla Yakalandı
Vali Toros, Mut Orman İşletme Müdürlüğünü Ziyaret Etti
Vali Toros'tan Başkan Orhan'a İ-adei Ziyaret
Fındıkpınarı - Arslanköy Arasını 18 Km’ye Düşürdü
Büyükşehir’in Yayla Konserleri’yle Kırsaldan Müzik Sesleri Yükseliyor
Tarsus TSO Başkanı Koçak, İzmir İtalya Konsolosu Bianchi İle Görüştü

Mersin Haber ,Mersin