Yeşilboğaz: “Mülteciler Türkiye’nin Sosyal, Ekonomik ve Hukuki Sorunudur”

Mersin Hayata Destek Derneği Proje Yöneticisi Fırat Parlak ve Proje Sorumlusu Derya Luthan, Mersin Barosu Başkanı Av.

06 Kasım 2018 Salı, 11:19
Yeşilboğaz: “Mülteciler Türkiye’nin Sosyal, Ekonomik ve Hukuki Sorunudur”
-

Mersin Hayata Destek Derneği Proje Yöneticisi Fırat Parlak ve Proje Sorumlusu Derya Luthan, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti. Yeşilboğaz, mültecilerin Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve hukuki sorunu haline geldiğini belirterek, “Sorunların çözüm yoluna yönelik politika geliştirilmeden, ülkemize gelen mülteci sayısı her geçen gün daha da artıyor” dedi.
Mülteci sorunlarının çözümüne yönelik Türkiye’de birçok ilde çalışmalar yürüten Mersin Hayata Destek Derneği, Mersin’deki mültecilerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla sosyal entegrasyonlarının sağlanması ve hukuksal destek ihtiyaçları konusunda, Mersin Barosu ile ortak projelerde yer almak için Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu ile fikir alışverişinde bulundu.
Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, Genel Sekreter Av. Adnan Günbay ve yönetim kurlu üyesi Av. Burak Can Erden’in de bulunduğu ziyarette konuşan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Türkiye Barolar Birliği (TBB), Mersin Barosu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğinde, Mersin Barosu’nun ve avukatların Mersin’de yaşayan mültecilere daha etkin bir şekilde hukuki eğitim verebilmesi amacıyla iki gün süren ‘Uluslararası Koruma ve Mültecilere Yaklaşım Eğitimi’ verildiğini ve sadece bu eğitimi alan avukatların görevlendirileceğinin bilgisini verdi.
Yeşilboğaz ayrıca; zulüm, baskı ve savaşlar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan, gittikleri ülkede insan hakları ihlalleriyle karşılaşan mültecilerin, ulusal ve uluslararası seviyede korunmasının hukuki bir zorunluluk olduğunu belirterek, “Türkiye, sayıları milyonları bulan mültecilere kapılarını açmasıyla birlikte, mülteciler Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve hukuki bir sorunu haline gelmiştir. Sorunların çözüm yoluna yönelik politika geliştirilmeden, ülkemize gelen mülteci sayısı her geçen gün daha da artıyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Öğretim Üyesi Arslan’ın Projesine TÜBİTAK Desteği
İMEP KOORDİNATÖRLERİNDEN BAŞKAN SARI'YA ZİYARET
İMECE Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
‘Bölgesel Eğitim ve Gazeteci Buluşmaları’ Mersin’de düzenlendi
AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ'NDE ŞİMDİDE YİYECEK EYLEMİ
NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İSTİHDAMI AÇISINDAN “NİYEP”
Müftü Yığman ADRB Koordinatörleri ile Toplantıda Bir Araya Geldi
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ‘PLASTİKSİZ MERSİN SAHİLİ’ İÇİN ÇALIŞIYOR
BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ 2024’TE DE GECE GÜNDÜZ DEMEDEN MERSİNLİLER İÇİN ÇALIŞTI
“JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE SİBER FARKINDALIK EĞİTİMİ”

Mersin Haber ,Mersin