Yeşilboğaz: “Birlikte Hareket Edip Umudu Yeşertmek Zorundayız”

Mersin Barosu’nun 2018 yılı değerlendirme ve 2019 yılı programlama toplantısı, Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz başkanlığında komisyon, merkez ve kulüp başkanlarının katılımıyla yapıldı.

27 Aralık 2018 Perşembe, 09:05
Yeşilboğaz: “Birlikte Hareket Edip Umudu Yeşertmek Zorundayız”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
2019 yılında yurt genelinde ses getirecek projelere imza atacaklarını belirten Yeşilboğaz,“Taleplerimiz evrensel insan hakları çerçevesinde. Birlikte hareket edip, umudu yeşertmek zorundayız”dedi.
Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Biriminde yapılan, 2018 yılı çalışmalarının değerlendirildiği, 2019 yılında hayata geçirilecek olan projelerin sunulduğu ve taleplerin dile getirildiği toplantıya Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, Genel Sekreter Av. Adnan Günbay, Sayman Av. Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyeleri Av. Mahçe İnanoğlu Deprem, Av. Ece Kovan Demirtaş, Av. Aslı Trak, Av. Fahrettin Gürsoy ve Av. Bilgehan Yaşa, merkez, komisyon ve kulüp başkanları katıldı.
“TALEPLERİMİZ EVRENSEL İNSAN HAKLARI ÇERÇEVESİNDEDİR”
Toplantıda baronun çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,“Dünyaya bakış penceremiz farklı. Daha demokrat, laik pencereden bakıyoruz. Birlikte yaşama ve uzlaşı kültürünü önemli kılıyoruz. Taleplerimiz evrensel insan hakları çerçevesindedir. Açıklamalarımızda, bu ülkenin ulaşmak istediği çağdaş uygarlık düzeyini işaret eden taleplerde bulunuyoruz. Birlikte hareket edip umudu yeşertmek zorundayız. Bu amaçla yapmış olduğumuz bu toplantının faydalı olacağını düşünüyorum. Bizler baronun lokomotifiyiz. 2018 yılı Ekim ayında yapılan Olağan Genel Kurulumuzun ardından, sizlerle birlikte 2 yıl boyunca bu yolu birlikte yürüyeceğiz. İki senenin günahı, sevabı, vebali bizlere ait. Bu işi hep birlikte göğüsleyip, kurumsal yapıya katkı sunmaya çalışıyoruz”dedi.
“2019’DA YURT GENELİNDE SES GETİRECEK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”
2019 yılında yurt genelinde ses getirecek projelere imza atacaklarını ifade eden Yeşilboğaz,“Çalışmalarımızı yaparken, Mersin Barosu’nun kurumsal yapısını hep birlikte gözetmemiz gerekiyor. Bireysel değil, birlikte hareket etmemiz gerekiyor. 2018 yılında, çocuk hakları merkezi, kadın hakları merkezimiz ile aktif çalışmalar gerçekleştirdik. Adli yardımı ve CMK’yı yeniden düzenlemeye çalıyoruz. Düzenleyeceğimiz iç eğitimle, CMK’da yetkin meslektaşlarımızı görevlendireceğiz. Genç Avukatlar Komisyonumuzu daha aktif hale getirmeye çalıştık. Meslektaşlarımızın şikâyetleri doğrultusunda ön bürolarda avukat butonu sistemi oluşturarak, avukatların sırada beklememesi için, sadece avukatlara yönelik bir sistemin kurulması için girişimlerde bulunduk. Yayın Komisyonumuzun Ocak ayında çıkaracakları Baro Dergisi’nin çalışmaları sürmektedir. Bunun gibi birçok alanda faaliyetlerimiz devam ediyor”ifadesini kullandı.
Daha sonra merkez, komisyon ve kulüp başkanları tek tek söz alarak, 2018 yılında kendi alanlarında yapmış oldukları faaliyetlerini ve 2019 yılındaki projelerini anlatarak, 2019 da çok farklı ve adından en çok söz ettiren bir baro yaratacakları konusunda hep birlikte çalışacakların belirttiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin