Yenişehirliler Estetik Bir Yürüyüş ve Bisiklet Yoluna Kavuştu

Yenişehir Belediyesi, yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisi ile Müftü Deresi’nin arasında bulunan yürüyüş yolunu estetik bir dokunuşla yeniledi ve bir de bisiklet yolu ekledi.

30 Kasım 2019 Cumartesi, 12:50
Yenişehirliler Estetik Bir Yürüyüş ve Bisiklet Yoluna Kavuştu
-

Sanatçıların birbirinden ilginç ve renkli resimlerle süslediği yürüyüş ve bisiklet yolu görkemli bir açılışla yeniden hizmete sunuldu.
Farklı bir çehre kazandırılan yürüyüş ve bisiklet yolunun açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yıkılmasının ardından arazinin aylardır boş kaldığını, bölgenin ıssızlaştığını kaydetti. Mülkiyeti TOKİ’de bulunan stat arazisini kent meydanı olarak düzenlemek istediklerini ancak TOKİ’nin buna olumsuz yanıt verdiğini de sözlerine ekleyen başkan Özyiğit, daha sonraki süreçte Stat arazisinin Millet Bahçesi olarak projelendirildiğini ve bununla ilgili ihaleye de çıkıldığını anımsattı.

Bu gelişmelerin ardından Yenişehir Belediyesi olarak, Müftü Deresi’nin yetki alanları içerisinde bulunan kıyısında çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yenişehir Belediyesi, ilçedeki parkları yeniden düzenlemeye ve parkları vatandaşlar açısından daha güvenli, daha keyifli hale getirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra peyzaj mimarları ve resim sanatçıları da görev alıyor.

Mersin’in en eski değerlerinden biri olan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yıkılmasının ardından arazisi uzun zaman boş kalmış ve bu izbe görüntü, stat arazisi ile Müftü Deresi arasındaki yürüyüş yolunun kullanılmasını da imkansız hale getirmişti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in talimatlarıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak yürüyüş yolunda genel temizlik ve budama çalışması yaptı. Yürüyüş yolunun aydınlatma sorununu da çözen ekipler, stat arazisi ile yürüyüş yolu arasına istinat duvarı ördü. Yolun ortasına ve yanlarına çiçek ve çim ekimi yapan ekipler, yorulan vatandaşların dinlenmesi için oturma grupları yerleştirdi. Böylece yürüyüş ve bisiklet yolu vatandaşların gönül rahatlığıyla girip yürüyecekleri, dinlenebilecekleri bir hale getirildi.
Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalar sırasında sanatçıların görüş ve önerilerinden de faydalandı. Bu kapsamda yürüyüş yolu boyunca 5 adet ‘selfie duvarı’ yapıldı, bu duvarlar birbirinden ilginç ve renkli resimlerle süslendi.

Çalışmalarda, Mersin’in en köklü markası olan Mersin İdman Yurdu da unutulmadı. Kapanmasına rağmen on binlerce Mersinlinin gönlünde yaşayan Mersin İdman Yurdu’nun logosu da, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in isteği üzerine yürüyüş yolundaki bir selfie duvarına işlendi.

Yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisi ile Müftü Deresi’nin arasında bulunan alanda yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra görkemli bir açılışla vatandaşların hizmetine sunuldu.

Açılışta konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yıkılmasının ardından arazinin aylardır boş kaldığını, bölgenin ıssızlaştığını anımsattı.

Mülkiyeti TOKİ’de bulunan stat arazisini kent meydanı olarak düzenlemek istediklerini ancak TOKİ’nin buna olumsuz yanıt verdiğini de hatırlatan Başkan Abdullah Özyiğit, “Daha sonraki süreçte Stat arazisinin Millet Bahçesi olarak projelendirileceği açıklandı ve bununla ilgili ihaleye de çıkıldı. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak kendi sorumluluk alanımızda çalışmalarımızı yaptık. Burası şehrin ortasında bir nefes alma alanı. Müftü Deresi’nin kıyısında, önemli bir koridor. Burayı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Arkadaşlarımız günlerce çalıştılar ve bu yürüyüş ve bisiklet yolunu düzenlediler. Artık daha düzenli, daha estetik, daha temiz bir görüntüye kavuştu. Vatandaşlar açısından daha güvenli hale geldi” dedi.

“DENİZ FENERİNİ MÜZE YAPMAK İSTİYORUZ”

Yenişehir ilçesinin günümüzde de kullanılan en eski yapısı olan Deniz Feneri’nin Yenişehir Belediyesine tahsis edilmesini istediklerini de sözlerine ekleyen belediye başkanı Özyiğit, “Yenişehir’in en eski yapısı olan tarihi Deniz Fenerini Ulaştırma bakanlığından Yenişehir Belediyesine tahsis edilmesini istedik. Konuyu Mersin Milletvekili ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan’ada ilettik. Amacımız burayı müze haline getirip arazisini de yeşillendirerek Yenişehirlilerin ve Mersinlilerin hizmetine sunmak. Öte yandan Devlet Su İşleri, Büyükşehir, Yenişehir, Akdeniz ve Tororslar belediyelerinin sorumluluk alanında olan Müftü Deresi ile ilgili de ortak bir proje geliştirilerek, su sporlarının yapıldığı yeni bir çehre kazandırabiliriz. Bunu yapmak el ele verdikten sonra hiç de zor değil” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit açılışın ardından, yürüyüş ve bisiklet yolu boyunca yapılan 5 adet ‘selfie duvarı’na resimleri nakşeden sanatçılar Cihan Marangoz, Merve Sağ ve Sevda Mengi’ye birer plaket takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin