Yenişehir’de Plan Süreci Şeffaflıkla Yürütülüyor

Yenişehir Belediyesi, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı sürecinin şeffaf şekilde yürütülmesi, planlama alanındaki paydaşların sürece katılımının sağlanması için meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alacak.

04 Ekim 2019 Cuma, 14:12
Yenişehir’de Plan Süreci Şeffaflıkla Yürütülüyor
-

Yenişehir Belediyesi, planlama sürecinde halkın beklentilerini de dikkate alacak. İsteyen vatandaşlar, planla ilgili görüş ve taleplerini dilekçe ile belediyeye ulaştırabilecek.

Yenişehir Belediyesi, 1/1000 ölçekli uygulama imar planını yaparken meslek odalarından, uzmanlardan ve vatandaşlardan gelen görüş ve önerileri de dikkate alacak, planlama süreci şeffaf şekilde yürütülecek.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı uyarınca 1/1000 ölçekli uygulama imar planı çalışmalarını sürdüren Yenişehir Belediyesi, planlama sürecinin şeffaf yürütülmesini sağlamak, planlama alanındaki paydaşların katılımını sağlamak, katkıda bulunabilecek uzmanların görüşlerini almak amacıyla sivil toplum örgütleriyle ve meslek odalarıyla görüşmeler yapıyor.
Bu kapsamda TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası başkan ve yöneticileriyle toplantı yapıldı.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in de katıldığı toplantıda, Yenişehir Belediyesi’nin plan esasları anlatıldı ve oda üyesi mimar ve mühendislerin görüşleri alındı.

VATANDAŞ DİLEKÇE İLE BAŞVURABİLECEK

Yenişehir Belediyesi, 1/1000 ölçekli uygulama imar planının yapılması sürecinde vatandaşların beklentilerini de alacak. Planlarla ilgili görüş, öneri, beklentisi olan vatandaşlar dilekçe ile belediyeye başvuracak. Başvurucu vatandaşın görüşleri ve beklentileri planlama sürecinde dikkate alınacak.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Planların sağlıklı olması, uygulanabilir olması kentte yaşayanların ihtiyaçlarının karşılanması ile mümkün olacaktır. Bu nedenle meslek odalarıyla, sivil toplum örgütleriyle, uzmanlarla görüşüp onların fikirlerini de alıyoruz. Planlama sürecine halkın katılımını da esas alıyoruz. Halkımızın da bu sürece katılması, planla ilgili beklentilerini belediyemize dilekçe vererek iletmeleri durumunda talepleri değerlendirilecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin