Desktop sürüme geç

Yenişehir’de Okul Kantinleri Denetleniyor

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul kantinlerinde temizlik ve gıda güvenliği denetimleri yaptı.

08 Ekim 2019 Salı, 12:43
Yenişehir’de Okul Kantinleri Denetleniyor
2019-10-08 12:43:55 -

İlçedeki her okul kantininin denetleneceğini söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Çocuklarımızın temiz ortamlarda, sağlıklı şekilde beslenmesini sağlamak istiyoruz” dedi.
Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki tüm okulların kantinlerini denetlemek için çalışmalara başladı.
Ekipler denetmelerin ilk gününde 8 farklı okulun kantinlerinde hem ruhsat kontrolü yaptı hem de çocuklara satılan hazır gıdalardan bisküvilere, çikolatalardan süt ürünlerine kadar bütün ürünleri inceledi. Son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerin raflardan indirilmesi konusunda kantin işletmecilerini uyaran zabıta ekipleri, et ürünlerinden yapılan hazır yiyeceklerin saklanma koşulları ve genel temizlik kuralları konusunda da kantin işletmecilerine bilgi verdi.
Her gün en az 5 okul kantinini denetlemeyi hedefleyen Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, başta ilkokullar olmak üzere ilçedeki tüm okul kantinlerini denetleyecek. İlk denetimlerde eksiği tespit edilen kantin işletmecileri daha sıkı takibe alınacak ve eksiği görülen kantinlerle ilgili olarak okul idarelerine bilgi verilecek.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, okul kantinlerinde et ve süt ürünlerinin de satıldığını, bu nedenle ürünlerin saklama koşullarına ve son kullanma tarihlerine azami dikkat gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Zabıta ekiplerinin hem genel temizlik ve hijyen şartlarını, hem de satışa sunulan gıda maddelerini denetlediğini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “İlçe sınırları içindeki bütün okulların kantinlerini denetleyeceğiz. Gıda satışı ihmal edilemeyecek kadar önemli. Özellikle çocuklarımız söz konusuysa gıda ve temizlik konusunda daha hassas olmamız gerekiyor. Zabıta arkadaşlarımız bu hassasiyetle denetimlerini yapıyorlar. Çocuklarımızın temiz ortamlarda, sağlıklı şekilde beslenmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER, CHP’NİN  ‘21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI’NA KATILDI
Tatilinizin Yeni Yüzü Kiralık Villalar
Köprüde Bu Kez Tur Otobüsü Takıldı
PEDALLAR MERSİN İÇİN DÖNÜYOR, 7. TOUR OF MERSİN BAŞLIYOR
MERSİN, KARAMAN KESKİN VİRAJINDA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN UZUNCABURÇ’A TARİHİ DOKUNUŞ
ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN ÇOCUK YARALANDI
Köye Yıldırım Düştü: Büyükbaş Hayvan Telef Oldu
SİLİFKE, BORNOVA HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘ÇEVRE FARKINDALIK EĞİTİMLERİ

Mersin Haber ,Mersin