Yenişehir'de Mahalle Arasına Zincir Market Açmaya Sınırlama Geliyor

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, zincir market şubelerinin mahalle aralarında açılmasına sınırlama ve mesafe şartı getirilmesine dair kararı önümüzdeki günlerde uygulayacaklarını söyledi.

08 Ekim 2019 Salı, 17:57
Yenişehir'de Mahalle Arasına Zincir Market Açmaya Sınırlama Geliyor
-

Yenişehir Belediye Başkanı AbdullahÖzyiğit, “Bu zincir yapılar geldiler, gözümüzün içine baka baka bizim esnafımızı bitirdiler. Şimdi alışveriş yaptığımız hiçbir mekânın sahibini tanımıyoruz. Onun için bu tedbirleri almamız lazım. Bu dayanışmayı geliştirmemiz lazım” dedi.

Mersin Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı yerel yöneticileri bir araya getirdi. Tüccar Kulübü’nde yapılan kahvaltıya Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da katıldı.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, toplantıda yaptığı konuşmada, Yenişehir Belediye Meclisi’nin, zincir market şubelerinin mahalle aralarında açılmasına sınırlama ve mesafe şartı getirilmesi yönündeki hazırlıklarını değerlendirdi.

‘ÖNCE EN YAKINDAKI İNSANIMIZ. SONRA DİĞERLERİ’

Abdullah Özyiğit, “Belediyelerin esnafı koruma, kollama görevi var. Bunu yapmak için de, zincir marketlerin esnafın üzerinde uyguladığı bu haksız rekabeti bir nebze geriletmek için komisyona sevk ettiğimiz bir karar var. Bundan sonraki süreçte bu tür marketlerin belli bir mesafede açılması şartı getiriyoruz. Türkiye’de herhalde bunu uygulayan ikinci belediye olacağız. Bunun Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de karara dönüşeceğini umuyorum. Önce can. Önce en yakındaki insanlarımız, hemşerimiz. Artıyorsa diğerleri. Bu zincir yapılar geldiler gözümüzün içine baka baka bizleri yok ettiler. Bizim esnafımızı bitirdiler. Şimdi alışveriş yaptığımız hiçbir mekanın sahibini tanımıyoruz. Onun için bu tedbirleri almamız lazım. Bu dayanışmayı geliştirmemiz lazım” dedi.

‘BAŞKANLARIN SAMİMİYETİ MERSİN İÇİN BİR FIRSAT’

Mersin’deki mevcut belediye başkanlarının birlik beraberlik içinde hareket etme konusundaki samimiyetini gördüğünü ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Bu vatandaş için fırsattır, esnaf için fırsattır. Yenişehir’in güçlü olması, Akdeniz’in güçlü olmasına bağlıdır. Büyükşehir’in güçlü olması, bütün ilçelerin güçlü olmasına bağlıdır. Onun için sorunların çözümü için el ele çalışacağız. Bunun sözünü kendi adıma veriyorum. Sizlerin de takipçi olmanızı isterim” diye konuştu.

‘DOĞRU ÇALIŞMALARA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Hayata Bağlananlar Derneği’nin, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gençler için düzenlediği eğitim kampının açılışına da katıldı.
Başkan Abdullah Özyiğit, burada yaptığı konuşmada, “Maddi çıkarları için, kendi toplumlarının bir adım öne geçmesi için başka toplumlarda tahribat yaratmaktan kaçınmayan yapıların emellerinin karşısında biz de dimdik durmak zorundayız. Bunu eğitimle başarabiliriz. Yenişehir Belediyesi geçmişten bu yana alana katkı vermeye devam ediyor. AMATEM’i yaparak hizmete sunmuştur, hala da hizmete devam ediyor. Bu dönem Yenişehir Belediyesi Akademi’yi kurduk. Çocuklarımızın doğru yetiştirilmesi lazım. Çocuklarımız doğru yetiştirilirse dışarıdan gelecek etkilere daha kapalı olurlar. Mersin Hayata Bağlananlar Derneği güzel bir çalışma başlattı, doğru bir çalışma başlattı. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak doğru çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin