Yenişehir’de Bebek Kütüphanesi Açıldı

Yenişehir Belediyesi 0-3 yaş aralığındaki çocukların gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Belediye, Yenişehir Akademi bünyesinde 0-3 yaş gurubunda ki çocuklar için dil-bilişsel ve kavramsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Bebek Kütüphanesi açtı.

21 Şubat 2020 Cuma, 12:29
Yenişehir’de Bebek Kütüphanesi Açıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yenişehir Belediye Akademi’de 0-3 yaş arası gelişim değerlendirme ve erken çocukluk dönemi aile eğitimi ile Türkiye’de bir ilke imza atan Yenişehir Belediyesi, kurduğu Bebek Kütüphanesi’ni hizmete açtı. Oluşturduğu bebek kütüphanesiyle Yenişehir Belediyesi, 0-3 yaş aralığındaki çocuklara ay gruplarına göre belirlenmiş kitaplarla destek sağlayacak. Yeni doğandan itibaren çocuklar aileleriyle birlikte kütüphaneden kendi ay gruplarına uygun kitapları alabilecek ve evlerinde kendi kütüphanelerini oluşturabilecekler.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “EĞİTİM YAŞINI SIFIRA İNDİRDİK”

Çocuklara kitap okumanın beyin gelişimine sağladığı katkı sebebiyle bu dönemde çocukların kelime dağarcığı ve algı becerileri de geliştirilecek. Yenişehir Belediyesi erken çocukluk dönemi gelişim sürecine; Erken Çocukluk Dönemi Aile Eğitimi Programı, 0-3 Yaş Çocuk Gelişim Değerlendirme Uygulaması ve 0- 3 yaş gelişimine yönelik Bebek Kütüphanesiyle katkıda bulunacak. Eğitim yaşını sıfıra indirdiklerini söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “ Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak için Yenişehirimizde Bebek Kütüphanesi açtık. Tüm vatandaşlarımızın gelip kütüphaneden faydalanmalarını istiyoruz. Ücretsiz bir şekilde vereceğimiz kitapların çocukların gelişimlerinde kilit bir rol oynayacağını düşünüyoruz.0- 3 Yaş Arası Erken Çocukluk Eğitimi projesiyle bilimsel araştırmalar ışığında uzman görüşü alarak adım atıyoruz. Çocukların zihinsel gelişiminin büyük bir bölümü bu dönemde oluşmaktadır. Hayatımızdaki en önemli evrelerden biri ve biz Yenişehir Belediyesi olarak eğitimi bu evrede sıfırdan başlatıyoruz.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin