Yenişehir Belediyesi Vatandaşları Virüsten Koruyor

Maske satışlarının yasaklanmasının ardından maskelere ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlar için Yenişehir Belediyesi harekete geçti.

10 Nisan 2020 Cuma, 18:06
Yenişehir Belediyesi Vatandaşları Virüsten Koruyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Abdullah Özyiğit’in talimatıyla Sosyal Hizmet Ekibi ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüsü nedeniyle risk seviyesinin yüksek olduğu sağlık kuruluşlarının girişinde vatandaşlara maske dağıtmaya başladı. Öte yandan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, korona virüs ile mücadelede büyük emekler veren aile sağlığı merkezi çalışanlarını ve eczacıları ziyaret ederek kendilerine teşekkür belgesi verdi.
Toplu alanlarda maske takılmasının zorunlu hale getirilmesini ardından geçtiğimiz hafta yoğunluğun fazla olduğu semt pazarlarının girişlerinde maske dağıtmaya başlayan Yenişehir Belediyesi, aile sağlığı merkezlerinin girişlerinde de maske dağıtmaya başladı. İlçede bulunan 17 aile sağlığı merkezinin girişinde maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık kuruluşlarına girişlerde vatandaşlara maske takma zorunluluğu getirilmişti. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Maske temini merkezi hükümetten e-devlet kanalı ile müracaatla beraber çözülebilecek şekilde oluşturuldu. Ama tabi bu bir anda yapılacak bir organizasyon değildi. Biz de bu yüzden geçen haftadan itibaren başlattığımız pazar yerlerindeki maske dağıtımı uygulamasını ilçemizdeki aile sağlığı merkezlerinin girişine de gerçekleştirdik. Çünkü hastalar maskesiz gidip muayene olamıyordu. Onu sağlamak için böyle bir tedbiri uygulamaya koyduk. Vatandaşımızın da o eksiğini gidermeye çalışıyoruz. Çünkü eczaneden maske satışı yasaklandı. Vatandaşlar da ‘ne yapacağım’ diye bir çaresizlik içerisindeydi. Sağlık ocaklarının girişinde ve pazar yerlerinde hem maske hem de bilgilendirici el broşürlerini dağıtmaya devam edeceğiz. Maske ihtiyacı olan vatandaşlarımız bu noktalardan maske tedarik edebilirler. Bunu dışında önümüzdeki hafta pazartesi günü itibariyle Yenişehir’deki konutlarda el dezenfektanı ve maskeyi vatandaşlarımıza ulaştırmayı amaçlıyoruz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz tedbirlerimizi çoğaltmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.
BAŞKAN ÖZYİĞİT’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Eğriçam Halk Sağlığı Merkezindeki sağlık çalışanlarına ve bölgedeki eczanelere teşekkür ve destek ziyaretinde bulundu. Başkan Özyiğit, ziyaretinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle fedakarlıkla yoğun bir mesai harcayan sağlık çalışanlarına içerisinde dezenfektan, tulum, gözlük, eldiven ve maske bulunan dezenfeksiyon kiti ve narenciye verdi. Başkan Özyiğit, dezenfeksiyon kitlerini ilçede bulunan 17 aile sağlığı merkezine de dağıtacaklarını söyledi.
Sağlık çalışanlarının riskin tam da merkezinde olduklarını kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit, “Bugün sağlık çalışanlarına teşekkür etmek istedik. Çünkü onlar gerçekten de riskin tam da merkezindeler. Potansiyel bir kesim ile yüz yüze geliyorlar. Emek vermekten ve mesleklerinin gereğini yapmaktan hiçbir şekilde geri durmuyorlar. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben sağlık çalışanlarını; doktorlarımızı, hemşirelerimizi, eczacılarımızı, hasta bakıcıları ile bu alanda emek veren tüm çalışanları savaşa giderken cephede en ön safta düşmanın üzerine yürüyen kesim olarak görüyorum. Çünkü onların mücadelesi olmadan düşmanı bertaraf etmek mümkün değil. Ve onlar bu kadar kritik bir görev icra ediyorlar. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Eczacılarımız ayrıca şunu söylemek istiyorum. Onlar piyasada yaşanan spekülasyonun sorumlusu değiller. Önceleri maskelerin yüksek fiyatla piyasaya sunulduğunu hepimiz biliyoruz. Tabi fiyatlar daha sonra belli bir yere kadar düştü.” dedi.
BAŞKAN ÖZYİĞİT, “İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ YALNIZ BIRAKMIYORUZ”
İhtiyaç sahibi vatandaşlar için görev başında olduklarını ve hizmeti vatandaşın evine kadar götürdüklerini ifade eden Başkan Özyiğit, “ ‘Ben evdeyim, dışarı çıkamıyorum, ihtiyaçlarım var’ diyen vatandaşlarımız için Yeni Şehir Masası çok sayıda personeli ile görev başında. Vatandaşlarımız 444 33 54 nolu telefon numarasını arayarak taleplerini iletebilirler. Temizlik işleri ve park bahçeler dışında neredeyse tüm personelimiz korona virüs ile mücadeleye yönlendirdik. Hizmeti vatandaşlarımızın evlerine kadar götürmekten imtina etmiyoruz. Gıda kolilerinden, sıcak yemek servisine ne ihtiyaçları varsa yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımız bize taleplerini iletebilirler. Bu zor günleri atlatmalarını sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin