Yenişehir Belediyesi Ekipleri Teyakkuz Halinde! Başkan Özyiğit, "Sorunlara Anında Müdahale Ediyoruz"

İki gündür kenti etkisi altına alan şiddetli yağışların oluşturduğu olumsuzlukları engellemek üzere Yenişehir Belediyesi’ne bağlı ekipler çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

07 Ocak 2020 Salı, 21:53
Yenişehir Belediyesi Ekipleri Teyakkuz Halinde! Başkan Özyiğit, "Sorunlara Anında Müdahale Ediyoruz"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yağmur sularının oluşturabileceği sel ve taşkınlara karşı teyakkuza halinde olan belediye ekipleri sorunlara anında müdahale etti. İlçede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,“Bütün ekiplerimizle sahada teyakkuz halindeyiz, oluşturduğumuz kriz masasında kentimizi gözlem altına aldık, en ufak soruna anında müdahale ediyoruz.” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Mersin için "kırmızı kod" uyarısı yapıldı. Yenişehir’de şiddetli yağışların afet oluşturma ihtimaline karşı belediye ekipleri harekete geçti. Kenti etkisi altına alan şiddetli yağmur nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları engellemek için Yenişehir Belediyesine ait ekipler mahallelerde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

“Ekiplerimiz kentin her yerinde nöbet tutuyor”

Sahada kesintisiz bir çalışma başlatan Yenişehir Belediyesine ait ekipler su taşkınlarının olduğu yerlere zamanında müdahale ederek olası felaketlerin önüne geçti. Şiddetli yağışlar nedeniyle çöken ve yolları kapatan istinat duvarlarına müdahale edilerek kapanan yollar açıldı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,“ Öncelikle Erdemli ve Mut ilçelerinde kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Yenişehir Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde çalışmalarımıza yoğun ve titiz bir şekilde devam ediyoruz. Ekiplerimiz, kentin her yerinde adeta nöbet tutuyor. Vatandaşlardan gelen ihbarlara anında müdahale ediliyor. Şiddetli yağışların bir afete dönüşmemesi için tüm ekiplerimizle birlikte sahadayız.” İfadelerini kullandı.

“Yağıştan etkilenen alanları tespit ettik”

Yenişehir’in birçok yerinde incelemelerde bulunan Başkan Abdullah Özyiğit, Çavak(Köyü) Mahallesi’nde yaptığı açıklamada “Doğa dengesi bozuldu bunu yapan da maalesef biz insanlarız, betonlaşmaya yöneldik ve betonlaşma karşısında gerekli yeşil alan üretmedik. Diğer ilçelerimize nazaran Yenişehirimiz biraz daha az hasar aldı. Toprağın yumuşak olduğu yerlerde sıkıntılar var, yaşamsal tehlike oluşmaması için ekiplerimiz sahada büyük bitr mücadele vererek çalışıyor. Gece boyunca kontrollerimizi yaptık. Bölgemizde ağır bir felaket yaşanıyor, yaraları sarmaya devam edeceğiz. Yağıştan yoğun olarak etkilenen yerleri tespit ettik, Yenişehir’de bu alanlarla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki 6-7 ay sürecinde Yenişehir’de büyük sorun yaşayacağımız yer kalmayacak. ” dedi. Başkan Özyiğit, Müftü Deresi’ni gözlem altında tuttuklarını ve olası bir sıkıntıda derhal müdahale edeceklerini vurguladı.

Yenişehir Belediyesi ekipleri vatandaşlardan, meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğu 0324 444 33 54 telefon numarasını arayarak Yeni Şehir Masası’na bildirmeleri istendi. Öte yandan Yenişehir Belediyesi ilçede kazı yapan doğalgaz şirketiyle görüşerek kazıların Mart ayına kadar durdurulmasını sağladı.
Yenişehir Belediyesi Ekipleri Teyakkuz Halinde! Başkan Özyiğit, ''Sorunlara Anında Müdahale Ediyoruz''

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı

Mersin Haber ,Mersin