Yenişehir Belediyesi, Çocukları Hem Eğlendi, Hem Öğrendi

Yenişehir Belediyesi, eğitici ve eğlenceli çocuk tiyatrosunu mahallelere taşıyor. Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen çocuk tiyatro şenliğinin ilk durağı 50. Yıl Mahallesi oldu.

23 Ağustos 2019 Cuma, 11:15
Yenişehir Belediyesi, Çocukları Hem Eğlendi, Hem Öğrendi
-

Arbens Sanat oyuncularının sergilediği Bay Pando'nun Kutusu adlı oyunu izleyen çocuklar hem keyifli anlar yaşadı, hem öğrendi, hem de hep birlikte dans etmenin keyfini yaşadı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in ‘Sanatı mahallelere taşıyacağız’ anlayışıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, yazlık sinemanın ardından, çocuk tiyatrosu da mahallelere taşındı.
Yenişehir Belediyesi ile Arbens Sanat tarafından düzenlenen ve 8 Eylül’e kadar sürecek olan çocuk tiyatrosu şenliğinin ilk durağı 50. Yıl Mahallesi oldu.
Belediyemiz personelinin de desteğiyle mahalledeki basketbol sahasında mini bir tiyatro sahnesi oluşturan, ışık ve ses düzenini kuran Arbens Sanat ekibi, ‘Bay Pando’nun Kutusu’ adlı müzikli oyunu çocuklar için sahneledi.
Oyunu izleyen çocuklar zaman zaman kahkahalara boğuldu, zaman zaman müzik eşliğinde dans edip eğlendi. Çocuklar oyun sırasında bazı dans figürlerini de öğrendi, hep birlikte dans etme deneyimi yaşadı.
Oyunda Kerem Çiçek ve Ersin Aydın rol alırken Sabahat Tekkanat ile Fazilet Taşkın teknik ekip olarak görev aldı.
Tiyatro Arbens ekibi, şenliğe katılan çocuklar için yüz boyama etkinliği de yaptı. Belediyemiz ekipleri de hem çocuklara, hem ailelerine gazoz ikramında bulundu.
Oyuncu Kerem Çiçek, oyun sonunda yaptığı konuşmada, çocuk tiyatrosunun çocuk gelişimindeki önemine dikkat çekti ve çocuk tiyatrosunu mahallelere taşıyan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür etti.
50. Yıl Mahallesi sakinlerinden olan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ülkü Yılmaz da, “Sanat bir toplumun gelişmesi için çok önemli. Burada çocuklarımız sanatla, tiyatroyla tanışmış oldu. Bu güzel etkinlikten dolayı Yenişehir Belediyesi’ne ve sanatçı arkadaşlarımıza mahallemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Doğan da, “Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit kültür ve sanat etkinliklerinde bizlere önemli destekler veriyor. Çocuk tiyatrosunu mahallelerimize götürmeye devam edeceğiz. Eğer çocuklarımız güzel vakit geçirdiyse, onları güldürebildiysek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin