Desktop sürüme geç

"Yeni anayasa ile iş dünyasının önü açılmalı"

NEVŞEHİR - Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M

27 Kasım 2015 Cuma, 16:32
"Yeni anayasa ile iş dünyasının önü açılmalı"
2015-11-27 16:32:33 -

NEVŞEHİR - Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, yeni meclisin ilk olarak Anayasa’yı değiştirmesini, yapılacak değişiklikler arasında iş dünyasının önünü tıkayan maddelerinde günümüze uyarlanarak yenilenmesini beklediklerini söyledi.

Parmaksız, bin 300 lira olacak asgari ücretin oluşturacağı yükün devlet ve işverenler arasında paylaşılmasını istediklerini de kaydetti.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısı, NTSO Meclis Salonu’nda yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, 1 Kasım’da gerçekleştirilen genel seçimlerin Nevşehir ve tüm Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi. İnce, “Geçtiğimiz seçim sürecinden sonraki dönemde hepimiz ülkemizde yaşanan ekonomik ve terör tabanlı sorunların son bulması temennisi içerisindeydik. Ancak hükümetin kurulamaması sebebiyle süre gelen belirsizliğin bu seçimlerle aşılması ve yaşanan olumsuzlukların çözüme kavuşturulmasını diyoruz.” dedi.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, hükümetin seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücretin artırılması konusunda yükün bir kısmının devletin üzerine alması yönündeki temennilerini dile getirdi. Parmaksız, “Asgari ücretin bin 300 TL olması önemlidir. Ancak bu konudaki yükün tamamının işverene yüklenmesi işveren açısından ağır olacaktır. Bu konuya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da demeçlerinde sık sık yer vermekte ve hükümet yetkilileri ile bu konu üzerinde temaslarda bulunmaktadır. Yapılan toplantılar asgari ücretin artırılan miktarının hükümet ve işveren arasında yarı yarıya paylaşılması ile sonuçlanacağı yönünde sinyaller vermektedir.” şeklinde konuştu.

Parmaksız konuşmasına iş dünyası olarak anayasa değişikliğinin beklentisi içerisinde olduklarını belirterek, “Yeni Meclisin ilk olarak Anayasa’yı değiştirmesi gerekmektedir. Bu düzenleme ile birlikte iş dünyasının önünü tıkayan maddelerin de günümüze uyarlanarak değiştirilmesi beklentisi içerisindeyiz.” diye konuştu.

CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NUN ORMANDA ŞENLİK OYUNU 2 BİN 812 ÇOCUĞA ULAŞTI
MERSİN'DE 56 YATIRIMCIYA 14 MİLYON LİRALIK DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’İN ‘TARİHİ KİLİKYA YOLU PROJESİ’ GEÇMİŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR
BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİNDEN TARSUS’TA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YÖNELİK KLİMA DENETİMİ
PARA ETMEYEN PATLICANLAR, HAYVANLARA KASA KASA YEM OLARAK DÖKÜLÜYOR
MERSİN’DE TIBBİ ATIKLAR GÜVENLE TOPLANIYOR VE BERTARAF EDİLİYOR
Down Sendromlu Genç Boğulmaktan Son Anda Kurtarıldı
DÜĞÜN DE ATILAN HAVAYİ FİŞEK ÇOUĞU YARALADI
Farklı Noktalarda Çıkan Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı
MERSİN'DE MOTORSİKLETLİ, HEİMLİCH MANEVRASIYLA HAYAT KURTARDI

Mersin Haber ,Mersin