YAŞAMI SAHİPLENENLER 5. MERSİN PATİFEST’TE BULUŞTU

BAŞKAN SEÇER, ‘5. MERSİN PATİFEST’TE HAYVANSEVERLER VE CAN DOSTLARLA BİR ARAYA GELDİ

06 Ekim 2024 Pazar, 23:18
YAŞAMI SAHİPLENENLER 5. MERSİN PATİFEST’TE BULUŞTU
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ‘Yaşamı Sahiplen’ temasıyla 5.’si gerçekleştirilen ‘Mersin Patifest’e katılarak, hayvanseverler ve can dostlarla bir araya geldi. Mersin’de can dostların sahipsiz olmadığının gösterildiği 5. Mersin Patifest, hayvanseverlerin yoğun katılımı ile renkli görüntülere sahne. Başkan Seçer, Ağustos ayında başlattığı ‘Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den’ kampanyasını da hatırlatarak, sahiplenme çağrısında bulundu.

 

FestivalePatifest’e köpeği Karamel ile birlikte katılan Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu’nun eğlenceli şarkıları ve marşları eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde hayvanseverlere eşlik etti. Kortej yürüyüşünde vatandaşlar ellerinde; ‘Onlar Bize Emanet’‘Bir Tas Su, Bir Kap Yemek’‘Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den’ ve ‘Yaşamak Herkesin Hakkı’ yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüşün ardından ilk olarak kurumsal sahiplendirme videosu izlendi ve ardından protokol konuşmalarına geçildi.

 

Başkan Seçer: “Biz Mersiniz, biz güçlüyüz”

Patifest’e patili dostların yanı sıra cıvıl cıvıl olan çocukların da renk verdiğini söyleyerek katılımcılara seslenen Başkan Seçer, geleceğin teminatı çocukları iyi yetiştirmenin önemine değindi. Daha çağdaş ve hukuk devleti normlarına uygun bir ülke için çocukları iyi eğitmek gerektiğini kaydeden Başkan Seçer, “Çocuklarımızı çok iyi yetiştirmek durumundayız. Buradan bu vesileyle ailelerimize seslenmek istiyorum; devletin sağladığı imkanları, belediyelerin sağladığı imkanları; ki bu imkanlar sizlerin parasıyla sağlanıyor; en iyi şekilde kullanın, çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almalarını sağlayalım. Geleceğimiz daha aydınlık olsun. Çocuklarımızı seviyoruz” dedi.

 

“Mersin’de bugüne kadar 31 bin 496 köpeğimizi kısırlaştırdık”

Mersin’de yaşayan patili dostlar için ellerindeki tüm imkanları kullanarak önemli işler yaptıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak çok laf değil, çok iş üretmek istiyoruz. Hiçbir bahaneye de sığınmıyoruz. ‘İmkanımız, bütçemiz, paramız yok’; demeyiz, hHer şeyimiz var. Biz Mersiniz, güçlüyüz, biriz, beraberiz. Mersin’de bugüne kadar 31 bin 496 can dostumuzu kısırlaştırdık ve 30 bin 571’ini alındığı ortama geri bıraktık” ifadelerini kullandı.

 

“Biz hayvanların uyutulmasına karşıyız”

Başkan Seçer, TBMM tarafından onaylanan yasayla ilgili değerlendirme yaparak, “Bu yasaya uymazsak bazı müeyyideler var. Tabi bu tehditvari yasalarla kimse bizi doğru bildiğimiz yönden şaşırtamaz. Biz hayvanların uyutulmasına, diğer bir deyimle ötenaziye maruz bırakılmasına karşıyız” diye belirtti.

 

“Türkiye’nin antidemokratik durumlardan parlamenter sisteme geçerek kurtulacağını umut ediyoruz”

Türkiye’de artık Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile insanları mutlu etmeyen yasaların çıkarıldığına da vurgu yapan Başkan Seçer, “Parlamento, birinin ruhunu okşayan, diğerini üzen yasalardan kaçınmalı; ki artık Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle aslında birçoğumuzun beğenmediği konular yasalaşıyor. Türkiye’nin parlamenter sisteme geçerek bu anti demokratik durumdan bir an önce kurtulacağını umut ediyoruz vel bu konuda da mücadele veriyoruz zaten” ifadelerini kullandı.

 

“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak onların tırnağına taş değdirmeyecek tedbirler alacağız”

Yaşanan bazı olumsuz olaylar dolayısıyla her kesimi anlayışla karşıladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, herkesin memnuniyetini sağlayacak şekilde çalışmalar yürütülmesi gerektiğini söyledi. Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak; canı yanan vatandaşları da rahatlatmak ama sokaktaki canların dostu olduğunu söyleyen sizler gibi yurttaşlarımızı da rahatlatacak, onların tırnağına taş değirmeyecek tedbirler alacağız. Herkesi anlıyoruz. Herkesi anlayışla karşılıyoruz. Herkesin ‘teşekkür ederim’ dediği bir çalışma yürütmek zorundayız” dedi.

 

Kampanya kapsamında toplam 198 can dost sahiplenildi

Ağustos ayında ‘Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den’ kampanyasını başlattıklarını hatırlatan Seçer, kampanya ile vatandaşların, kurum ve kuruluşların, belediye bakım evlerine toplanan can dostları sahiplenmelerini amaçladıklarını söyledi. Sahiplenme işleminin dijital ortamda da gerçekleştirilebileceğini belirten Seçer, dileyen herkesin sahiplen.mersin.bel.tr adresi üzerinden işlemlerini tamamlayabileceğini ifade etti. Kampanya başladığından bu yana MESKİ ve Mersin Büyükşehir’e ait dairelerin yerleşkelerinde 73 can dostun sahiplenildiğini aktaran Seçer, toplamda ise 154 köpek ve 44 kedi olmak üzere 198 hayvanın kurum, kuruluş ve vatandaşlar tarafından sahiplenildiği bilgisini verdi.

 

Sahiplenme sonrasında da Büyükşehir’in desteği devam ediyor

Sahiplenme sonrasında vatandaşlara destek olmaya devam ettiklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Sizleri sahiplendiğiniz can dostlarıyla baş başa bırakmıyoruz. 2 yıl süreyle günlük kuru mama, 3 ayda bir iç ve dış parazit uygulaması, yılda 1 kuduz aşısı, 6 ayda bir pet kuaför hizmeti verelim. Yakışıklı olsun, güzel olsun, kuaför de bizden olsun. Mersin Veteriner Hekimler Odasıyla da bir protokol yaptık ve odaya üye klinikler, vatandaşlarımızın bizden sahiplendikleri can dostların tedavisi için yüzde 25 indirim yapacaklar. Destekleri için Veteriner Hekimler Odası’na, Sayın Bektaş Başkan’ın nezdinde bütün hekimlere teşekkür ediyoruz” dedi. Sahiplenme yapamayan yurttaşlar için de seçenekleri olduğunu dile getiren Seçer, isteyen herkesin birizberaberiz.org sitesi üzerinden, kulübe, kuru mama ve kısırlaştırma desteği yapabileceğini aktardı.

 

“2026 yılı sonuna kadar sokaktaki tüm köpekleri kısırlaştırmayı başarmayı hedefliyoruz”

Bozyazı’da 5 dekar alan üzerinde Patiköy’ün hizmete açıldığını, Kaşlı’da 30 dekar, Silifke’de 15 dekar alan üzerine Patiköy’ün ise hizmete açılmaya hazırlandığını söyleyen Seçer, 2026 yılı sonuna kadar sokaktaki tüm köpekleri kısırlaştırma hedefi koyduklarını belirtti. Seçer, “Bunu başaracağız. Bugüne kadar nasıl başarılı çalışmalarımız olduysa 2026 yılı sonuna kadar da gösterdiğimiz hedefi gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Konuşmasında Mersinli yurttaşlara çağrıda bulunan Seçer, artık yemeklerin can dostların iştahla tükettikleri mama haline getirildiği bir makineye sahip olduklarını, dileyen işyeri veya fabrika sahiplerinin bu şekilde de destek verebileceğini kaydetti.

 

“Bu şehre huzur, birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik geldi”

“Birlik ve beraberlikten güç birliği oluşturmaktan hiçbirimizin çekinmemesi lazım” diyerek sözlerini sürdüren Seçer, sadece bu konuda değil Mersin ve Türkiye’ye dair her alanda ortak akılla hareket edilmesi halinde aşılamayacak bir engel olmadığına inandığını ifade etti. Seçer, “Bakın ne kadar huzurlu bir kentte yaşıyoruz. Şöyle çevreme bakıyorum, herkes güven ve huzur içerisinde. Bundan yaklaşık 5,5 yıl önce Mersin’de bir şey değişti, o bir şeyle beraber çok şey değişti. Çünkü bu şehre huzur, birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik geldi. Bundan daha büyük servet, daha büyük bir proje, daha büyük başarı olabilir mi? Bunu hep beraber yaptık. Bundan daha büyüğü yok. Bunu devam ettireceğiz. Birliğimizle beraberliğimizle Mersin’i dünyanın saygın kentlerinden birisi haline getireceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Demir: “Mersin, Vahap Seçer’le yaşatan şehir olacak”

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Mersin İl Temsilcisi Ayhan Demir, Başkan Seçer’e Patifest’i Türkiye’ye örnek olacak şekilde düzenlediği için teşekkürleri iletti. Başkan Seçer’in hayvanlarla ilgili çıkan yasadan önce de hayvanlara karşı çok hassas olduğunu kaydeden Demir, “Yaşamı Sahiplen adıyla düzenledikleri kampanyaya teşekkürlerimizi sunup, sonsuz destek veriyoruz. Türkiye’de ilk defa bir belediye başkanı makamında bir köpek bakıyor. Bu çok kayda değer ve önemli. Biz Mersin’de ilk günden yaptığı açıklamadan dolayı Vahap Başkanımızla çok gurur duyduk ve geceleri evimizde rahat uyuduk. Çünkü Sayın Başkanımız’ toplama yapmayacağız’ dedi ve sözünün arkasında durdu. Biz diyoruz ki Mersin öldüren değil, Vahap Seçer’le yaşatan şehir olacağız, yaşatacağız, yaşatmaya devam edeceğiz. İnadına sahipleniyoruz. Biz Vahap Seçer’le Mersinli olmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Köpek sahiplenen Şanlı: “Bir oğlum vardı şimdi iki oğlum oldu”

Festivalde engelli bir köpeği sahiplenen Pınar Şanlı, etkinliği çok güzel bulduğunu belirterek “Bizim içinde çok kıymetli oldu. Oğlumuzda engelli bir çocuk, her türlü kabulümüz. Bu köpeğimize de bir anne-baba, bir aile olacağız. Hiç kimsenin gözü arkada kalmasın. Adını ‘Zeytin’ koyacağız, oğlum öyle istiyordu. Hiç zor olmaz, biz çok zorluklar aştık. Bu bizim için hiç önemli değil. Bir oğlum vardı şimdi iki oğlum olduSağ olsun başkanımız her şeyi Mersin için, bizim için yapıyor” dedi.

 

Özgürbüz: “Çok güzel bir etkinlik”

Başkan Seçer’in hayvanlar hakkındaki hassasiyetini çok beğendiğini ve önemsediğini belirten Burçak Özgürbüz ise Patifest’in diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini söyledi. Özgürbüz, “Gerçekten çok güzel bir etkinlik. Vahap beyin bu konudaki hassasiyetini çok beğeniyoruz. Ülkemizde canlılarla ilgili son zamanlarda alınan olumsuz kararların yanında bu tarz etkinliklerin olması gerçekten çok güzel oluyor. Bir belediyenin canlılara bu tarz önem verdiğini görmek çok güzel ve önemli. Umarım Mersin’i örnek alacak başka belediyelerde olacaktır. Ben Vahap Bey’den de, çalışmalarından da çok memnunum” diye konuştu.

 

Özalp: “Patili dostlara bir ayrıcalık oldu”

Nejla Özalp, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin patili dostları düşünerek çok önemli bir işe imza attığını söyleyerek, “Çok keyifli geçiyor. Patili dostlara bir ayrıcalık oldu. Ben de burada gelirleri sokak hayvanlarına bağışlanmak üzere stant açtım. Tüm gelirler onlara bağışlanacak” dedi.

 

“İyi ki Vahap Seçer var”

Büyükşehir’in ‘Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den kampanyasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Nejla Özalp, “Çok mutluyum. Umarım insanlar satın almak yerine sahiplenirler. Çok güzel bir sistem oldu. Ben Mersin’de yaşadığım için böyle bir belediyeye sahip olduğumuz için çok mutluyum. Umarım diğer illere de örnek teşkil eder. İyi ki Vahap Seçer var” diye konuştu.

 

Okay: “Hayvanlara böyle zaman ayırılması çok güzel bir şey”

Etkinliği anne ve babasıyla gelen Miray Okay, “Çok sevdim. Hayvanlara böyle bir zaman ayrılması bence çok güzel bir şey olmuş. Hayvanları sahiplenmeyi çok seviyorum. Herkesin de sahiplenmesini istiyorum. Gerçekten çok düşünceli ve hayvanları seven bir belediye başkanımız var” diye belirtti.

 

Başkan Yıldız ve Başkan Sarıyıldız da birer can dost sahiplendi

Protokol konuşmaları kapsamında ayrıca; Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız da bir konuşma yaptı. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız da birer can dost sahiplendiklerini duyurdu.

 

Konuşmaların ardından ise ‘Yaşamı Sahiplenenler Resim Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri Başkan Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ve HAYKONFED Mersin İl Temsilcisi Ayhan Demir tarafından verildi.

 

Başkan Seçer daha sonrasında Köpek Oyun Parkı’nı ziyaret etti ve buradaki gösterileri izledi. Daha sonrasında festival alanındaki stantları tek tek gezen Başkan Seçer, vatandaşlarla sohbet etti. Seçer, son olarak ise Çocuk Oyun Alanı’nı ziyaret etti.  

 

Festivalde son olarak ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri ile İsmet Demir ve Grup Demir konseri yapıldı. Festivale katılım sağlayanlar konser ile de gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
YAŞAMI SAHİPLENENLER 5. MERSİN PATİFEST’TE BULUŞTU
Mersin'de “Filistin’deki Karanlığa Meşale Tut, Direnişe Selam Siyonizm’e Lanet” yürüyüşü...
BAŞKAN SEÇER, MERSİN DAYANIŞMA PLATFORMU TARAFINDAN DÜZENLENEN 21. GELENEKSEL PİLAV KAVURMA GÜNÜ'NE KATILDI
MERSİN İDMANYURDU'NA ÇAKI GİBİ GALİBİYET:1-0
TARSUS ÜNİVERSİTESİ, ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLLERİNİ ALDI
Mersin’de Futbol Maçında Kavga: Erdemli Belediye - Akdeniz Zirve Maçı Tatil Edildi
TARSUS İDMANYURDU KULÜBÜ, ANAMUR BELEDİYESPOR MAÇININ ARDINDAN AÇIKLAMADA BULUNDU...
MERSİN'DE PALMİYE AĞACINI BUDAMAYA ÇALIŞIRKEN ASILI KALAN ADAM HAYATINI KAYBETTİ
MESKİ, ERDEMLİ’DE İÇME SUYU İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
TARSUS İDMANYURDU MAĞLUP BAŞLADI

Mersin Haber ,Mersin