Yasa Dışı Avcılık ve Satışa 199 Binden Fazla Denetim Gerçekleştirilirken 37 Milyon Lira Ceza Uygulandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, su ürünlerinde kaçak avcılığa yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, 2022 yılında toplam 199 bin 702 denetim gerçekleştirerek 37 milyon TL ceza uyguladı.

25 Ocak 2023 Çarşamba, 21:17
Yasa Dışı Avcılık ve Satışa 199 Binden Fazla Denetim Gerçekleştirilirken 37 Milyon Lira Ceza Uygulandı
-

Bakanlık bünyesindeki Balıkçılık ve Su Ürünleri ekipleri kaçak avcılığa karşı önlemlerini artırıyor. Ekipler, sürdürülebilir su ürünleri avcılığının sağlanabilmesi için yasa dışı avcılık faaliyetleri ile mücadele ediyor.
Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir bir şekilde işletilmesi amacıyla getirilen düzenlemelere uyumun kontrolü için denizler, iç sular, karaya çıkış noktaları, nakil güzergâhları, balıkçı gemileri, balık halleri, balık unu-yağı fabrikaları ve perakende satış yerlerinde gerek yıllık rutin program dahilinde gerekse ihbara dayalı olarak 7/24 esasına dayalı denetimler yapılıyor.
Yasa dışı avcılığın önlenmesi kapsamında 2022 yılında toplam 199 bin 702 denetim gerçekleştiren ekiplere Sahil Güvenlik Komutanlığı da katkı sağlıyor. Bu denetimlerde, kaçak avcılıkla elde edilen 480 ton su ürününe el konulurken, yasa dışı avcılık faaliyetinde bulunan ve satışını yapan 8 bin 21 kişi ve iş yerine 37 milyon 120 bin lira idari para cezası uygulandı.
Ayrıca, kurallara uyarak alnının teri ile ekmeğini denizin hırçın sularından çıkaran balıkçıların hakkını yiyen, avlanma ruhsatına sahip olmayan ve kurallara uygun avlanmayan 169 adet gemiye el konuldu.
KİRİŞCİ'DEN KAYNAKLARI KORUMA ÇAĞRISI
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, doğal kaynakların sonsuz olmadığının altını çizerek su ürünlerinde sürdürebilirliğin önemine dikkati çekti.
Denizlerdeki ve iç sulardaki su ürünleri kaynaklarını ve ekosistemi hep birlikte koruma çağrısı yapan Kirişci, "Balıkçılığın sürdürülebilirliği kapsamında denetimlerimiz av yasağı döneminde olduğu gibi av sezonu boyunca da kararlılıkla devam edecek. Böylece, yasa dışı avcılık yapanların, kurallara uygun avlanan gerçek balıkçılarımızın hakkını gasp etmelerini engelliyoruz. Kanundan aldığımız yetki ile 12 metre ve üzeri boylardaki balıkçı gemilerinin avcılık faaliyetlerini anlık olarak izliyoruz. Bu sayede kurallara uyan balıkçılarımızın haklarını koruduğumuz gibi yasa dışı avcılık yapanlara da göz açtırmıyoruz." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin