Yangınla Baş Etmede En Etkili Yol: Tedbir!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi personeline yönelik yangın söndürme, kurtarma, tahliye ve ilk yardım konularında eğitim ve tatbikat çalışması yapıldı.

17 Ekim 2019 Perşembe, 10:24
Yangınla Baş Etmede En Etkili Yol: Tedbir!
-

İtfaiye Eğitim Amiri Ali Temiz, yangınla baş etmede tedbirli olmanın en iyi önlem olduğunu belirterek, “Yangınlara karşı tedbir almak bizim görevimizdir. İş riski ve tehlike dediğimiz şeylerden bir tanesi de yangın. Eğer siz tedbir almazsanız, önünüzdeki engelleri, tuzakları kaldırmazsanız, bu tuzakla her zaman karşı karşıya gelebilirsiniz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi personeline yönelik Makine İkmal Sahası’nda İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik kapsamında yılda bir defa gerçekleştirilen tatbikat ve eğitim çalışması yapıldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nde görevli İtfaiye Eğitim Amiri Ali Temiz, personele teorik ve pratik bilgiler verdi. Tatbikatta yangın söndürme, kurtarma, tahliye ve ilk yardım konuları işlendi.

Tehlikenin her aşaması anlatıldı

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı binasında yangın alarm ziline basıldıktan sonra binayı hızlıca boşaltan personeller, toplanma alanında bir araya geldi. Burada personellere yangın tüpleriyle ilgili detaylı bilgi veren Temiz, her araçta ve her binada, en az bir tane aktif halde olan ve süresi geçmemiş bir yangın söndürme tüpünün bulunması gerektiğini vurguladı. Ardından uygulamalı olarak mutfak tüpü, katı ve sıvı madde yangınlarıyla ilgili personellere uygulamalı eğitimler verildi. Merdivenli itfaiye aracıyla binadan kurtarma çalışması da yapılan tatbikatta, tehlikenin her aşaması personellere anlatıldı.

“Yangın tüplerinin mutlaka aktif olması gerekiyor”

İtfaiye Eğitim Amiri Ali Temiz, özellikle yangınlara karşı tehlikenin önlenmesi noktasında uyarılarda bulunarak, “Yangınlara karşı tedbir almak bizim görevimizdir. İş riski ve tehlike dediğimiz şeylerden bir tanesi de yangın. Eğer siz tedbir almazsanız, önünüzdeki engelleri, tuzakları kaldırmazsanız, bu tuzakla her zaman karşı karşıya gelebilirsiniz. Nedir bunlar? Yangın tüpü, alarm sistemi, yangın merdiveni, yangın dolapları ve hidrofor. Bütün bunların hepsinin aktif olması gerekiyor. Yangın tüplerinin mutlaka aktif olması gerekiyor. Burada yüzlerce araç var. Şoför arkadaşlarımız bunlara mutlaka dikkat etmeli” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin