Yangında Evleri Zarar Görenlerin Yüzleri Güldü! Yangının Yaralarını Sarılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı öncesinde, evleri ve eşyaları yangından zarar gören ailelere beyaz eşya yardımı yapıldı.

10 Ağustos 2019 Cumartesi, 08:59
Yangında Evleri Zarar Görenlerin Yüzleri Güldü! Yangının Yaralarını Sarılıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bu kapsamda, Mersin genelindeki 22 aileye buzdolabı, ocaklı fırın, çamaşır makinası, çekyat, bazalı yatak gibi eşyalar dağıtıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, evleri yangından zarar gören vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Yangından zarar gören ve Kurban Bayramı öncesinde buzdolabı, ocaklı fırın, çamaşır makinası, çekyat gibi eşyalarına kavuşan 22 ailenin yüzü, Büyükşehir sayesinde güldü.
22 mahallede eşyalar dağıtıldı
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, bayram öncesinde Akdeniz İlçesi Kiremithane ve Karacailyas Mahalleri, Toroslar İlçesi Gözne, Çağdaşkent, Güneykent ve Toroslar Mahalleleri, Tarsus İlçesi Girne, Hacıhamzalı ve Altaylılar Mahalleleri, Erdemli İlçesi Üçtepe, Hüsametli, Koramşalı, Kargıpınarı, Barbaros, Batısandal ve Kayacı Mahalleleri, Bozyazı İlçesi Merkez Mahallesi, Anamur İlçesi Boğuntu Mahallesi, Gülnar İlçesi Çukurasma ve Kurbağa Mahalleri ile Mut İlçesi Ballı ve Kültür Mahallelerindeki 22 aileye eşyalarını teslim etti.
Vatandaşlar eşya yardımından nasıl faydalanıyor?
Evlerinde yangın çıkan vatandaşlar, eşya yardımından faydalanabilmek için ilk olarak bir dilekçe ve yangın raporu ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunuyor. İhtiyaçların belirlenmesi için meslek elemanlarınca hazırlanan sosyal inceleme raporu, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Sosyal Hizmet ve Sosyal Değerlendirme Kurulu’nda görüşülüyor ve burada alınan karar sonrası vatandaşlara temel nitelikteki ev eşyaları teslim ediliyor.
Yangın mağdurlarına psikolojik danışmanlık ve rehberlik desteği veriliyor
5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. Maddesi ve bu maddeye dayalı olarak çıkarılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği gereğince, vatandaşların ikametlerinde profesyonel meslek elemanlarınca sosyal incelemeler gerçekleştiriliyor ve yangın sonrası yaşanan travmaya yönelik danışmanlık ile rehberlik hizmeti de veriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin