Yakup Boncuk - Tarsus Mektubu 2  Haziran 2019

Tarsus'tan okuyucuları bilgilendirmek için tarihe düştüğü notlar.

02 Haziran 2019 Pazar, 02:17
G: 02.06.2019 - 17:48
Yakup Boncuk - Tarsus Mektubu 2  Haziran 2019
-

TARSUS’TA ŞEKERCİLER TEZGAH AÇTI
4 Haziran tarihinde kutlamaya başlayacağımız Mübarek Ramazan bayramı nedeniyle şekerciler tezgah açtı.
Geçtiğimiz Cuma gününden itibaren iyasaya şeker süren satıcılar gerek Küçük Minare camisi önündeki caddede, gerekse Cumhuriyet alanında geçici olarak kurulan çadırlı tezgahlarda bayram için şeker ve çikolota, lokum gibi yiyeceklerin satışına başlandı.
Bu yıl fiyatlar 8 TL den başlıyor, 10,12, 15, 20 TL gibi fiyatlarla satılıyor. Ayrıca cezeryelerde 20,30 TL gibi fiyatlarla alıcı buluyor. Bayram şekeri ve şekerlemeler nedeniylebugünlerde çarşı Pazar hayli hareketli saatler yaşıyor.
..........OOO.........
TARSUS CHP DE BAYRAMLAŞMA
Ramazan bayramı nedeniyle Tarsus CHP de 3 Haziran günü (arefe) saat 15.30 da bayramlaşma yapılacak.
..........OOO.........
ŞEHİR MEZARLIĞINDA ZİYARETÇİ AKINI YAŞANDI
Ramazan bayramı öncesi şehir mezarlığı ziyaretçi akınına uğradı.
Her yıl gerek ramazan bayramında gerekse kurban bayramlarında mezarlıklar belediye ekiplerince temizlenerek ziyaretçilere hazır hala getiriliyor. Bu bayram önceside şehir mezarlığı Mersin Büyükşehir belediyesi tarafından temizlenerek ve ağaçlar budanarak ziaretçilerin ziyaretine hazır hale getirildi.
Yaklaşık 50 bin kişinin defnedildiği şehir mezarlığında geçen Cuma gününün Ktadirg ecesi olması ve birde Ramazan bayramı öncesine denk gelmesi nedeniyle yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşandı.
Mezarlığa gelenler temiz ve düzenli bir mezarlık bulunca memnun oldular. Ayrıca mezarlıkta yaşlıların vefat etmiş yakınlarının yanlarına gidiş gelişlerinde kolaylık sağlamak için tekerlekli sandalyeler tahsis edildi. Bbunlar sayesinde yaşlı ve yürüme zorluğu çekenlere kolaylık sağlanmış oldu.
Şehir mezarlığında bayram öncesi bugün ve bayram süresince 4,5,6 Haziran günlerinde de yine yoğun ziyaretçi akını yaşanması bekleniyor.
..........OOO.........
TARSUS KAYMAKAMLIĞINDA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
- Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Ramazan Bayramı resmi bayramlaşma programı çerçevesinde kaymakamlık makamında düzenlenen törende, ilçemizde görev yapan kamu görevlileri ve sivil toplum kuruluşların temsilcileriyle bayramlaştı.
Törene Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ,Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan,Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Tarsus Emniyet müdürü Halis Ünal,ilçe protokolü, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal,bir ramazan ayının daha geride kaldığını, ve vatandaşların yenilenmiş olarak bayramı yaşayacaklarını söyledi
Kaymakamlık makamı girişinde misafirleri karşılaması ve tek tek bayramlaşması ile başlayan tören, toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.
Tarsus kaymakamı Yüksel Ünal,herkesin bayramını kutladı.
..........OOO.........
BANKACININ ACI SONU
Cumhuriyet Mahallesi Sakinlerinden eski Azalarından Ahmet GözüKeleş ve Semra Gozukeles'in Oğlu, Murat Gözükeleş 'in Kardeşi, İpek Gozukeles'in Eşi Latif Gözükeleş Rahmetli Olmuştur. Cenazesi 2 haziran günü Tarsus Yeşil mahalle güney mezarlığında defin edilecektir.
Merhuma allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.
..........OOO.........
TARSUS’TA ŞELALE CADDESİNDE ARAÇ YANGINI
Tarsusta meydana gelen yangında bir araç küle döndü. Olayda şans eseri ölen yada yaralanan olmadı. Olay Kemalpaşa mahallesi eski Ankara yolu ışıklarında meydana geldi.
Görgü tanıklarının ifadesine göre Şelale caddesinden eski Ankara yoluna gitmekte olan 63 yaşındaki Muhittin G. idaresinde ki 33 PF 740 plakalı LPG'li otomobil ışıklarda beklerken henüz belirlenemeyn bir sebepten dolayı yanmaya başladı.
Vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü yanmaktan son anda kurtulurken olay yerine sevk edilen itfaiye yanan aracı söndürdü.kaynak.tarsushaber.com
.............OOO...........
TARSUS HUZUR CAMİ BEĞENİLDİ
Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan Tarsus Huzur Cami’nin açılışı gerçekleştirildi. Cami Temmuz yerine daha ereken açıldı.
Başkan Bozdoğan, “Böyle önemli bir günde hem Cuma günü hem de Kuran-ı Kerim’in indiği Kadir Gecesine tekâbül eden bir günde, Huzur Cami’ni açmaktan mutluluk duydum ”dedi.
Kavaklı Mahallesi’nde geçen yıl temeli atılan Tarsus Huzur Cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Açılışa, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış programı, kılınan Cuma namazının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Programda ilk olarak konuşan Kavaklı Mahallesi Muhtarı Erol Bal; “Bu mutlu günümüzde 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında böyle mübarek bir günde Cuma günü Kadir gecesinde bu camimizin açılışına katkıda bulunan Başkanımıza ve tüm emeği geçen insanlarımıza teşekkür ediyorum.“ dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’da yaptığı konuşmada; “Bugün böyle önemli bir günde hem Cuma günü hem de Kuran-ı Kerim’in indiği Kadir Gecesinde tekâbül eden bir günde, Huzur Cami’nin açılışında sizlerle birlikte olmaktan gerçekten çok mutlu oldum. Kavaklı Mahallesi Huzur Cami toplam inşaat alanı olarak 1029 m2’ye tekabül ediyordu. Betonarme bir bina, yaklaşık bin kişilik tek minareden oluşan bir cami, bodrum katında da 165 m2 taziye evi bulunuyor. Yaklaşık olarak ta 2,6 Milyon liraya tekabül eden bir harcama oldu. Bu caminin yapımında çok değerli katkıları olan eski
Belediye Başkanımız Şevket Can’a, müteahhit arkadaşlarımıza ve bunla ilgili emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kent elbette üreten, elbette sağlıklı, elbette eğiten bir kent böyle bir kentte de insanlarımızın huzur içinde mutlu olmalarını kardeşçe, birlikte, bir arada olmaları en büyük temennim. Allah hiçbir zaman birlikteliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Hepiniz tekrar saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.“ dedi.
............OOO..........
KAYMAKAMDAN BOZDOĞAN’A KUTLAMA
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise konuşmasında; “Atatürk’ün söylediği bir söz var. Bu Cumhuriyeti biz kurduk, siz yaşatacaksınız. Bu sözden yola çıkarak, bu camiyi de belediye kurdu, ama sizler yaşatacaksınız. Burası muhabbetin, kardeşliğin, sevginin her türlü yardımın merkezi olması lazım.
İnşallah hayırlara vesile olur. Emeği geçen eski ve yeni belediye başkanlarımızı kutluyorum.“ dedi. Yapılan konuşmaların ardından Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Caminin yapımını üstlenen Müteahhit Ramazan Güncegörü’ye plaket takdim ederken, açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi.
............OOO..........
TİY BAŞKANI EYÜPOĞLU DÜN ANKARA’DA TFF GENEL KURULUNA KATILDI
Tarsus idmanyurdu Kulüp Başkanı Eyüphan Eyüboğlu, 1 Haziran günü yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kuruluna katıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 27. maddesi hükmü gereğince Olağan Seçimli Genel Kurulu, 1 Haziran Cumartesi günü yapıldı. Başkan Eyüboğlu, Tarsus idmanyurdu Kulübünü temsilen katıldı.Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Seçimli Genel Kurulu Ankara JW Marriott Oteli'nde yapıldı. Nihat Özdemir yeni TFF başkanı seçildi.
..........OOO.........
TARSUS İDMANYURDU YENİ YÖNETİM İÇİN ARAYIŞTA
TFF İkinci Ligi ekiplerinden Tarsus idmanyurdu’nun yeni oluşturalacak yönetim için arayış sürüyor.
Olağan genel kurulunu 6 Haziran’da yapacak olan Cumhuriyetle yaşıt kulübümüz,de mevcut Eyüphan Eyüboğlu ve yönetiminin istifasının ardından alınan olağanüstü genel kuruluna sayılı günler kalırken, Tarsus kamuoyu ve taraftarlar oluşturulacak başkan ve yönetimi merak ederken, varsayımlarla söz konusu olan gelişmeler kamuoyunu meşgul ediyor.
..........OOO.........
BOZDOĞAN :TARSUS BAYRAMA HAZIR
Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan, Ramazan Bayramı ile ilgili olarak tüm tedbirlerin alındığını açıkladı.
Başta kent merkezi olmak üzere tüm semtlerde ve toplu alış veriş merkezlerinde vatandaşların rahat ve iyi bir ortamda alış verişlerini yapabilmeleri, ayrıca huzurlu bir şekilde Bayram geçirebilmeleri için belediye olarak gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Başkan Haluk Bozdoğan, yaklaşan bayram nedeniyle tedbirlerin arttırılarak devam ettiğini söyledi.
Halkın alış veriş yapacağı tüm iş yerlerinde fiyat etiketi bulundurulmasının zorunlu olduğunu ve belediye olarak gerek temizlik, gerekse fiyat etiketi konusunda sıkı kontroller yapılacağını kaydeden Başkan Bozdoğan, hem esnaflara, hem vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Huzurlu bir bayram için herkes elinden geleni yapmalıdır” şeklinde konuştu.
Tüm vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayan Başkan Bozdoğan, hizmet birimlerinin bayram tatili süresince açık ve halkın hizmetinde olacağını, yaşanabilecek her hangi bir olumsuzlukta, şikâyetler için Alo 153 Zabıta, su arıza için 185, itfaiye için 110 numaralı telefonları arayabileceklerini söyledi.
............OOO............
BAŞKANDAN BAYRAM MESAJI..
HER GÜNÜMÜZ BAYRAM SEVİNCİYLE DOLSUN
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’dan bayram mesajı. Bozdoğan; “Üreten, eğiten ve sağlıklı toplum olma yolunda önemli adımlar atarak, kentin refahını gelişmişlik düzeyini ileri noktalara taşıma hedefiyle yola çıktık. ‘ dedi. Devamla ‘Hoşgörüyü, yardımseverliği ve kardeşliği hâkim kılmak için vatandaşlarımızla el ele olma sözümüzden bir adım geri atmadan yolumuza devam ediyoruz. Gün geçtikçe verimli kullanılabilir kente değer katan projeleri bir, bir hayata geçireceğiz. Bayramlar, dargınlıkların ortadan kalktığı küslüklerin son bulduğu bizi biz yapan değerlerimizin başında gelir. Tüm halkımızın her günün bayram sevinci ve coşkusuyla dolmasını temenni ederek Ramazan Bayramlarını en içten duygularımla kutluyorum.“ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin