Yaklaşık 250 Bin Bitki Toprakla Buluştu

Büyükşehir ekipleri, kavşak, refüj ve parkları rengarenk bitki ve çiçeklerle donatıyor.

19 Kasım 2021 Cuma, 09:56
Yaklaşık 250 Bin Bitki Toprakla Buluştu
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, sonbaharın gelmesiyle birlikte kentin estetik görünümünü korumak için sorumluluk alanlarında başlattığı mevsimlik çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına hız verdi. Şehrin cadde ve bulvarlarında bulunan refüjler, parklar ve meydanlar, yapılan mevsimlik çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla soğuk aylarda da sıcak bir görünüme kavuşturuluyor.

Park, bahçe ve refüjler kış aylarında da desen desen, rengârenk olacak

Mersin’in yeşil alanlarının kış aylarında da rengarenk görünmesi için başlatılan çalışmalarda, mevsim koşullarına dayanıklı Petunya, Menekşe, Jasminum Sambac, Kasımpatı, Bodur Balık Ağzı, Starlice, Tagetes, Calendula, İpomea, Zakkum, Begonvil, Fırça Çalısı, Bodur Nandina gibi birçok türden rengârenk çiçek ve çalılar kullanılıyor.
Çiçek dikimi yapılacak alanların toprak yenilemesi, havalandırması, yabani ot ilacı ve bitki besin takviyesi işlemleri gerçekleştirilerek uygun toprak yapısı oluşturuluyor. Bunun ardından şehrin ana caddeleri üzerinde bulunan park ve bahçeler ile kavşak ve refüj içleri peyzaj mimari sanatının farklı motifleri kullanılarak çiçeklendiriliyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalarda 203 bin 191 mevsimlik ve çok yıllık bitki, 43 bin 726 adet çalı ve 650 adet ağaç toprakla buluşturuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Kurumsal Taşınmanın Önemi ve Gerekli Bilgilendirme / Ofis Taşımacılığı
DUDU İREM TOROS, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARINI VALİLİK KONUTU’NDA AĞIRLADI
Kaymakam Topsakaloğlu’ndan Polis Haftası Ziyareti
Bahçe demirine sıkışan kedi kurtarıldı
BAŞKAN AVCI: “TÜM ÇİFTÇİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN”
TARSUS’TA OTİZM FARKINDALIĞI, RENKLİ ETKİNLİKLE KUTLANDI
“ARANAN ŞAHISLAR JANDARMADAN KAÇAMADI”
“O Köy Bizim Köyümüz” Projesi Özbek Mahallesi’nde Hayata Geçirildi
Mersin’de Balkondan Beton Parçaları Koptu
MİLLETVEKİLİ SÖYLEMEZ, KIRATLI VE ALDEMİR'DEN BAKAN KURUM'A ZİYARET

Mersin Haber ,Mersin