Desktop sürüme geç

Vodafone, gelirlerini yüzde 28 arttırdı

İSTANBUL - Mobil operatör Vodafone Türkiye‘nin geliri 2015-2016 mali döneminin 6 ayında yüzde 28 artıp 4,4 milyar lirayı buldu

10 Kasım 2015 Salı, 14:16
Vodafone, gelirlerini yüzde 28 arttırdı
2015-11-10 14:16:00 -

İSTANBUL - Mobil operatör Vodafone Türkiye‘nin geliri 2015-2016 mali döneminin 6 ayında yüzde 28 artıp 4,4 milyar lirayı buldu. Operatörün faaliyet kârı da 301 milyon liraya dayandı.

Net abone alımı 814 bin oldu. Abone adedi 21,6 milyona erişti. Faturalı abone adedi 601 bin net artışla 9,2 milyona geldi. Abone başı ortalama gelir (ARPU) ikinci çeyrekte yüzde 14 artıp 25,9 liraya tekabül etti.

Vodafone Türkiye’nin abone bazında akıllı cihaz penetrasyonu, ikinci çeyrekte 14,6 puan artıp yüzde 53’e çıktı. Bu dönemde veri gelirleri ise yüzde 92 arttı. Abonelerin toplam veri kullanımı da yüzde 140 artışla 43,9 bin terabayt’ı buldu.

Kurumsal segment toplam gelirlerini mali dönemin ikinci çeyreğinde yüzde 23 arttırdı. Genişbantta güçlü büyüme devam etti. İlk 6 ayda 86 bin net abone artışı ile sabit genişbant abone sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 3 kat büyüyerek 183 bine erişti. Sabit hizmetlerden elde edilen servis gelirleri ise ikinci çeyrekte yüzde 35 arttı.

2015-2016 mali dönemi ilk 6 ayını yorumlayan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şunları ifade etti:

“Bu dönem genişbant yatırımlarını arttırdığımız, ülkemizi mobil iletişimde yeni bir aşamaya taşıyacak olan 4.5G için faaliyetlere başladığımız bir dönem oldu. Bu dönemde 589 milyon lira yatırımla Türkiye’ye olan güvenimizi devam ettirdik. Gelirimiz 4,4 milyar lira oldu ve mobil gelir alanında payımızı yüzde 35,9’a taşıdık.”
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
AKDENİZ’DE YEŞİL ALANLARDAKİ İŞGALLERE GEÇİT YOK!
SİLİFKE'DE ORMAN YANGINI NEDENİYLE BAHÇEDERESİ, ÇADIRLI, KOCAPINAR ve KIRTIL MAHALLELERİ TAHLİYE EDİLDİ
SİLİFKE'DE ORMAN YANGININA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR
MERSİN TSO, İDEF 2025'TE MERSİNLİ FİRMALARINI YALNIZ BIRAKMADI
AKDENİZ’DE HER GÜN TONLARCA MOBİLYA, İNŞAAT, TEKSTİL VE TARIMSAL ATIK TOPLANIYOR
HAVA SICAKLIKLARI ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDECEK
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Orman Yangınlarına Karşı Yağmur Duası Yaptı
Vali Toros ve Protokol Üyeleri Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
TARSUS'TA ŞEHİT AYHAN BOZPINAR İLE FATİH ANADOLU LİSESİ YENİ BİNALARINA İNCELEME
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS KARADİRLİK VE KEŞLİ’DE “KÖY ŞENLİĞİ”

Mersin Haber ,Mersin