Villa Kiralama Yaparken Bilinmesi Gerekenler

Tatilde yeni bir trend haline gelen villa kiralama, ailece ya da arkadaş gruplarıyla keyifli bir tatil geçirmek isteyenlerin tercihi. Villa kiralama sürecinde en iyi deneyimi yaşamak içinse, belli konularda dikkatli olmak gerekiyor.

25 Mayıs 2022 Çarşamba, 18:00
Villa Kiralama Yaparken Bilinmesi Gerekenler
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Hem villa tatili için nerenin seçileceği hem de villaların nasıl özellikler barındıracağı önemli. Tabii ki bunlara ek olarak, villa kiralama sitelerinde de titiz olmak, mağduriyet yaşanmaması için diğer bir önemli faktör. Villa kiralamada nelere dikkat edilmeli, ele aldık.

Hangi bölge tercih edilmeli?
Villa kiralama, otel ya da pansiyon gibi tatil konseptlerine göre, çok daha fazla özgür kılan yapısıyla öne çıkan bir konsept. Villa kiralamayı düşünenler için, ilk adım hangi tatil bölgesinin seçileceği. Dört bir yanı eşsiz güzelliklerle çevrili Türkiye’de, tatil için tercih edilebilecek birbirinden özel yerler var. Karadeniz, Marmara ve Ege’nin yanı sıra Akdeniz, villa tatilinde çok tercih ediliyor. Kaş, Kalkan, Fethiye, Çeşme gibi bölgeler villa konaklamasında ilgi görürken, düşünülen tatil konseptine göre de seçim yapılabilir. Örneğin, Fethiye doğa ile iç içe bir tatil yaparken, aynı zamanda çeşitli açık hava aktivitelerine olanak tanıyor. Kaş ve Kalkan, huzurlu bir ortamda doğayla baş başa tatil sunarken, Bodrum villaları daha hareketli bir ortamda olabilir.

Bütçe planı: En ucuz tatil villası ne zaman bulunabilir?
Villa tatili yapmayı düşünenlerin kafasındaki sorulardan bir diğeri de, hangi dönemde villaların ucuz olduğu. Genel olarak, turistik bölgelerde tatil villalarının günlük fiyatları Ağustos ve Temmuz ayında zirveye çıkmakta. Bununla birlikte, yaz dönemi sıcaklığında aynı zamanda düşük fiyatlarla tatil düşünenler için, Haziran ve Eylül de tercih edilebilir. Orta sezon olarak adlandırılan bu aylarda ucuza tatil villası bulmak daha kolay. Ramazan ve Kurban bayramlarının 9 günlük tatile denk geldiği dönemlerde ise, tatil villalarına ilgi çok yüksek olduğu için fiyatlarda da bir yükselme görülebilir.

Güvenilir villa kiralama sitesi nasıl bulunur?
Tatil için kiralık villa araştıranlar için, güvenilir villa kiralama platformu bulmak çok önemli. İnternette ya da TV reklamlarında en iyi villa kiralama sitesi olarak ön plana çıkarılan firmaların ucuz kiralık villa seçeneklerine bakarken, günlük ve haftalık villaların fiyatlarından öte dikkat edilmesi gereken, resmi olarak hizmet verip vermedikleri. Tatil için yazlık, havuzlu ve denize sıfır villaların yer aldığı bu platformların TÜRSAB yetki belgesi olması önemli. Son yıllarda villada tatil yapma trendi giderek artıyor ve lüks, jakuzili, bahçeli ve doğa içinde villada kalmak isteyenlerin yarattığı talep, birçok villa kiralama sitesinin kurulmasına neden oldu. Geniş aileler için çocuk havuzlu villaların yanı sıra, muhafazakar villalar, balayı villaları ve evcil hayvan kabul eden villalar içinde bir seçim yaparken yetki belgesinin olup olmadığını, şirketin tüzel kimliğini inceleyin. Tatil planları heyecanla ve keyifle yapılırken, art niyetli platformların yarattığı mağduriyetlere karşı dikkatli olun.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin