Vatan Uğruna Canlarını Feda Eden Şehitlerin İsimleri Mersin Toroslar'daki Parklarda Yaşatacılacak

Başkan Yılmaz; "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için gözlerini kırpmadan şehadet şerbetini içen Mehmetçiklerimiz için ne yapsak az. Onların aziz hatırasını yaşatmak adına ilçemizdeki 12 parkımıza isimlerini vereceğiz" dedi.

02 Mart 2020 Pazartesi, 17:27
Vatan Uğruna Canlarını Feda Eden Şehitlerin İsimleri Mersin Toroslar'daki Parklarda Yaşatacılacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Şehitlerin isimlerinin parklara verilmesine ilişkin teklif görüşülerek, Gençlik ve Spor ile Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşleri Komisyonlarına havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
Toroslar Belediye Meclisi, Mart Ayı Meclis Toplantısı'nı Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yaptı. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.
Başkan Yılmaz, Suriye'nin İdlib bölgesinde gerçekleştirilen hain saldırı hakkında da açıklama yaparak; "Çok zor bir hafta geçirdik. Büyük bir acı yaşadık. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Allah ordumuzu muzaffer eylesin" diye konuştu.
Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 21. maddesi hükümlerine göre 2020 yılı için ihtisas komisyonlarının kurulması, üye sayılarının 5 ve görev sürelerinin 1 yıl olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

BAŞKAN YILMAZ'DAN SANATA DESTEK

Başkan Yılmaz, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını belirterek; "Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB) Ulusal Oda Müziği Yarışması, ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşların desteklediği bir yarışmadır. Toroslar Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

AKOB tarafından 28-29 Mart 2020 tarihleri arasında Mersin'de gerçekleştirilecek olan "AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması" için Toroslar Belediyesi bütçesinden 11 bin TL maddi desteğin sağlanmasına ilişkin teklif görüşülerek, kabul edildi.
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. ve 68. maddesi hükümlerine göre Toroslar Belediyesi'nin 2020 yılındaki finansman ihtiyacının borçlanma yoluyla giderilmesine ilişkin teklif görüşülerek, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a borçlanma yetkisi verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

"YATIRIMCILARI BÖLGEMİZE BEKLİYORUZ"

Toroslar'ın kalkınması ve gelecek vizyonunu oluşturan projelerin hayata geçmesi için yatırım yapmanın hayati önem taşıdığına vurgu yapan Başkan Yılmaz, "Biliyoruz ki iş sorunu yapılacak olan yatırımlar ile ortadan kalkar. Bölgemizde yatırım yapmak isteyen girişimcilere kapımız açık. Yeni açılacak işletmeler ve yatırımlarla istihdama katkı sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Toroslar'ın düzenli ve sağlıklı bir şekilde büyümesi için çalışmaları hızlandıran Başkan Yılmaz, 1. Etap İmar Planı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2. Etap İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planıyla ilgili maddeyi meclis gündeminde taşıdı.
Bu kapsamda, Arpaçsakarlar Mahallesi, Yalınayak Deresi ile Serbest Bölge Otoban Bağlantı Yolu arasındaki yaklaşık 165 hektar alanda yapılacak olan II. Etap 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planlarına ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonları'na havale edildi.
Mersin ili, Toroslar ilçesi, Arpaçsakarlar Mahallesi ve çevresini kapsayan 412 hektar alanda yapılacak olan I. Etap 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planlarına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun ortak raporu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Nisan Ayı'nda yapılacak olan meclis toplantı günü; 01 Nisan 2020 Çarşamba günü saat 14.00 olarak belirlenirken, toplantı dilek ve temenniler ile son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin