Van Gogh Mersin’de, Rekor Yolda Mersinli Öğrencilerin Sanat Çalışması Guinnes’e Aday

Farklı okullardan 5 bin öğrencinin; 63 metrekare alan üzerine, 3 milyon toplu iğne ve 3 milyon pul pul kullanıp yaptıkları Van Gogh’un ‘Yıldızlı Gece’ tablosunun açılışı törenle yapıldı.

02 Mayıs 2019 Perşembe, 16:02
Van Gogh Mersin’de, Rekor Yolda Mersinli Öğrencilerin Sanat Çalışması Guinnes’e Aday
-

Hollanda Büyükelçiliği yetkililerince incelenip öğrenciler tarafından imzalanan tablo, rekorlara kayıt edilmesi için Guinnes’e gönderilecek.
Mersin’de; 15 okuldan 5 bin öğrencinin; ‘Kültürel Mirasa Rekor Yolculuğu Projesi’ adıyla, Hollandalı ünlü Ressam Van Gogh’un ‘Yıldızlı Gece’ adlı tablosunu, 3 milyon pul ve 3 milyon toplu iğne kullanıp 63 metrekarelik uygulama alanına işleyerek yeniden yaptıkları tablonun açılışı, görkemli bir törenle yapıldı.  Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’nda yapılan açılışa, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Hollanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Erik Weststrate, Akdeniz Belediyesi Meclis üyeleri ve birim müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler ve yüzlerce öğrenci katıldı.
“İğne ile kuyu kazar gibi, iğne ile resim yaptık”
Törenin açılış konuşmasını yapan Kazanlı Ortaokulu Müdiresi Nihal Aksay, 8 ay süren bir emek ve çalışmanın sonunda eserin ortaya çıktığını ifade etti. Aksay, “Biz, iğne ile kuyu kazımak deyimini, iğne ile resim yapmaya dönüştürdük. 5 bin öğrencimizin katıldığı bu projede, 63 metrekarelik alan üzerine 3 milyon pul, 3 milyon iğne kullandık. Yola çıktığımız günden bu yana, bizleri yalnız bırakmayan Hollanda Büyükelçiliği’ne, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz Kaymakamlığı’na, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.
“El emeği, göz nuru bu görkemli eserin Guinnes’e gireceğine inanıyorum”
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, Hollandalı ünlü Ressam Vincent Van Gogh’un, ‘Yıldızlı Gece’ adlı tablosunun reprodüksiyonunu yapan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başladı. “Büyük bir emek ve zahmetle ortaya çıkan el emeği, göz nuru bu görkemli eserin, Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanacağına yürekten inanıyorum” diyen Başkan Gültak; “Eğitimin; sadece dört duvar arasında geçen bir süreç olmadığını, hayranlık uyandıran bu sanatsal esere imza atarak ortaya çıkaran, çocuklarımızın ufkunun ve hayal dünyasının sınırı olmadığını kanıtlayan öğretmenlerimizi kutluyorum.
Kim ki eğitim ve öğretim için, çocuklarımız ve gençlerimiz için bir proje ve çalışma yapacak ise, bizler de her zaman tüm gücümüzle yanlarında olacağız. Desteklerinden dolayı Hollanda Büyükelçiliği yetkililerine de ayrıca teşekkür ederken; projede yer alan öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyor; tüm hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diye konuştu.
“Çok yoğun bir emek harcandı”
Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk da konuşmasında; “Binlerce öğrencimizin bir hedef için bir araya gelmesi çok önemlidir. Özellikle de sanatsal bir faaliyet için bir araya gelinmesi çok daha anlamlı. Özellikle öğretmen ve öğrencilerimiz gerçekten yoğun bir emek harcadılar. Bu projeye katkı veren tüm kurumlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu yıl, ayrıca Van Gogh yılı. Bu anlamda, böylesi güzel bir etkinliğe verdiği katkılardan dolayı Hollanda Büyükelçiliği’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”
AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise konuşmasında, Türkiye’nin, daha da büyüyen ve ilerleyen bir ülke olma mücadelesinde gençlere güvendiğini dile getirdi. Özkan; “Bilim, sanat ve kültürel etkinliklerde daima gençlerimizin yanınızda olduk, bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu güzel eserin yeniden ortaya çıkmasında emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
“Çocuklarımız sizlere avuç avuç yıldız getirdi”
Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Erik Weststrate ise Türkçe yaptığı konuşmada, proje Koordinatörü Nihal Aksay’ın, 8 ay önce Büyükelçiliğe bir e-posta göndererek destek istediğini belirtti, kentteki diğer kurumların da desteğiyle projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Weststrate; projede en önemli rolü ise öğrencilerin oynadığına işaret ederek; “Parmakları ağrımıştır, gözleri ağrımıştı ama bu güzel ve büyük eseri onlar yaptılar.
Bu tabloyu Van Gogh yaptı. Adı da Yıldızlı Gece… Birazdan burada yıldızları tüm parlaklıklarıyla göreceğiz. Burada, hem bu kentin büyük bir şairi, hem Hollanda’nın büyük bir ressamı bir araya geliyor. Ümit Yaşar Oğuzcan, ‘Size avuç avuç yıldızlar getireceğim’ diye yazmış. Bizim çocuklarımız da buraya avuç avuç yıldız getirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu 
Protokol üyelerinin konuşmalarından sonra Hollanda Büyükelçiliği’nin rekor denemesinde kullanacağı belge, eserin yapımında yer alan öğrenciler tarafından imzalandı. Daha sonra Başkan Mustafa Gültak, Kaymakam Pamuk, Büyükelçi Yardımcısı Weststrate ve protokolün diğer üyeleri kurdele keserek, reprodüksiyon tablonun açılışını gerçekleştirdiler. Öğrenciler, öğretmenler ve törene katılan konuklar, devasa tablo önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin