Vali Su: "Yetiştireceğimiz Edebiyatçılar, İnsanımızın Gönlünü Doyuracaklar"

Mersin Üniversitesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi tarafından birlikte düzenlenen ‘Dostluk Hatıraları’ adlı kitap tanıtım programı Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

22 Aralık 2019 Pazar, 18:59
Vali Su: "Yetiştireceğimiz Edebiyatçılar, İnsanımızın Gönlünü Doyuracaklar"
-

Kent Tarihi Müzesi’nde düzenlenen programa; Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanı Dr. Mustafa Erim, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Gençlere yazma konusunda cesaret verilmesi amaçlanan ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi tarafından yayımlanan ‘Dostluk Hatıraları’ adlı kitabın tanıtım programında yaptığı konuşmasında Vali Su, çok özel bir etkinlikte bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, dil ve edebiyatın insan hayatında ne kadar önemli olduğu üzerinde durdu.
Vali Su: “Yetiştireceğimiz Edebiyatçılar, İnsanımızın Gönlünü Doyuracaklar”
Konuşmasının devamında Mersin Üniversitesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi’nin ortak çalışmalarıyla geleceğin yeni edebiyatçıları ve yazarlarını yetiştirileceğini umduğunu kaydeden Vali Ali İhsan Su; “Böyle etkinliklere ihtiyacımız var, çünkü insanoğlu madde ve manadan müteşekkildir. Maddi tarafını gıda alarak doyuruyoruz. Maddi olarak hayata devam etmemizi sağlayan imkânları oluşturuyoruz. İnsanın bunu yapmadan yaşama imkânı yok. İnsanoğlunun bir de manevi ihtiyacı var, doyumu var. Eğer gönlünü aç bırakırsanız, bir türlü doyuma ulaşamaz. İnsanoğlunun huzurlu ve mutlu olabilmesi için gönlünün de doyurulmaya ihtiyacı var. İşte bu edebiyatçılar, yetiştireceğimiz yazarlar ve gönül insanları insanımızın gönlünü doyuracaklar.” şeklinde konuştu.
Vali Su: “Genç Kardeşlerimiz, Çok Güzel Tasvirler Yapmışlar”
Sözlerinin devamında Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi tarafından daha önceki yıllarda yayımlanmış olan ‘Gurbette Öğrencilik’ adlı eseri oldukça başarılı bulduğunu ve bu eserden oldukça etkilendiğini ifade eden Vali Ali İhsan Su; “Genç kardeşlerimiz, muhteşem şeyler yazmış, çok güzel tasvirler yapmışlar. İnanıyorum ki bu kardeşlerimizin içerisinden çok iyi edebiyatçılar, yazarlar, şairler ortaya çıkacak. Biz de büyük bir zevkle, mutlulukla gönül dünyamızı zenginleştirmek için onların eserlerinden istifade edeceğiz.” dedi.
Sözlerini dost ve dostluğun önemine değinerek sürdüren Vali Su, Mersin Üniversitesi ve Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi’ni tebrik ederek sözlerini noktaladı.
Programda; Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Akdeniz ilçesi Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim de birer konuşma gerçekleştirdiler.
Konuşmaların ardından plaket takdim töreni ile devam eden programda Vali Ali İhsan Su, günün anısına katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Mersin 'in kültürel yaşamına yeni bir renk ve soluk getiren, 150 yıllık bir sivil mimarı örneği olan ve Mustafa Erim tarafından restorasyonu ve teşhiri yapılarak Mersin'in kültür ve sanat yaşamına kazandırılan "Kent Tarihi Müzesi"nin gezilmesiyle devam eden program, çay eşliğinde kitaplar ve dostluk üzerine gerçekleştirilen sıcak bir sohbetin ardından sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı

Mersin Haber ,Mersin