Vali Su Yeşilay Danışmanlık Merkezini Ziyaret Etti

Vali Ali İhsan Su, alkol ve uyuşturucu bağımlıları ile yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal ve iyileştirme desteği veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Mersin Şubesini ziyaret etti.

08 Aralık 2020 Salı, 15:59
Vali Su Yeşilay Danışmanlık Merkezini Ziyaret Etti
-

Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesinde bulunan YEDAM’ı ziyaretinde Yeşilay Mersin Şube Başkanı Nezir Şendur ve yetkililer tarafından karşılanan Vali Su, Toroslar Kaymakamı ve Akdeniz Kaymakam Vekili Ahmet Hikmet Şahin’in de eşlik ettiği ziyarette, merkezde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
Bağımlılığın sadece bağımlı bireyi değil, ailesini ve çevresini de derinden etkileyen bir olay olduğunu kaydeden Vali Ali İhsan Su, YEDAM gibi merkezlerin, bağımlı bireylerin hayatını doldurup, hayattan ümitlerini kesmeyeceği yerler olduğunu belirtti. Bağımlılıkla mücadelede yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu ifade eden Vali Su, bu mücadele kapsamında herkese düşen farklı yönler olduğunu kaydetti.
Merkezi inceledikten sonra emeği geçenleri tebrik ettiğini ifade eden Vali Su, merkez çalışanlarına da görevlerinde başarılar diledi.
Alkol ve madde bağımlıları ile yakınlarının psikolojik destek alabilecekleri Yeşilay Danışma Merkezinin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Yeşilay Şube Başkanı Şendur; “Merkezimizde Psikologlar bu alanda özel eğitimler alan Sosyal Hizmet Uzmanı, Halkla İlişkiler Uzmanı, bağımlılar ve ailelerine tüm bağımlılıklarla ilgili ücretsiz hizmet vermektedir.” dedi.
YEDAM, alkol, madde ve uyuşturucu ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin