Vali Su, Silifke'de Karayolu Yatırımlarını İnceledi

Vali Ali İhsan Su, Silifke ilçesine geçerek, heyelan nedeniyle ulaşıma kapatılan ve 23 Ekim'de yeniden trafiğe açılan Silifke-Mut karayolu, Cennet-Cehennem Ören Yeri bağlantı yolu ile Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'nün ilçede çalışma yürüttüğü karayolu proje alanlarında incelemelerde bulundu.

28 Ekim 2020 Çarşamba, 22:51
Vali Su, Silifke'de Karayolu Yatırımlarını İnceledi
-

Vali Ali İhsan Su'ya incelemeleri sırasında; Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok ile Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti.
Silifke temasları kapsamında ilk olarak; ilçede meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapatılan ve onarılarak yeniden trafiğe açılan Silifke-Mut karayolunda incelemelerde bulunan Vali Ali İhsan Su, heyelan nedeniyle yolda 200–250 metrelik bir alanın toprakla dolduğunu belirterek; "Olaydan hemen sonra biz, Karayolları Bölge Müdürlüğümüz duruma el attık. Plan ve projeler derhal yapıldı ve mümkün olan en kısa sürede de yolu bitirerek tekrardan vatandaşımızın hizmetine açtık." dedi.
Yolda bazı küçük çalışmaların devam ettiğini ama yolun kullanımında bir sorun olmadığını ifade eden Vali Su; "Çalışmalar kapsamında yaklaşık 400 bin metreküp malzemeyi aldık ve daha güvenli yerlere depoladık. Gerçekten büyük bir malzeme yığıntısıydı ama arkadaşlarımız gece gündüz çalışarak yolu hizmete açtı. Bu heyelan olur olmaz vatandaşlarımızın kullanabilmesi için alternatif yol güzergahımızı belirledik. Bir taraftan Zeyne’den yol verirken diğer taraftan da bu bölgedeki vatandaşlarımız için de Ekşiler Mahallesi'nin yolunu hemen asfaltladık ve vatandaşlarımız bu alternatif yolları kullandılar. Şimdi bu yolumuzu da açtık ve trafik akışını normal olarak bu yoldan sağladık. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu çalışmalarda emeği geçen Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerimiz ile yolun yapımını Ankara’dan takip eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanımız Sayın Lütfi Elvan’a teşekkürlerimizi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Vali Su: "Silifke OSB Yol Ayrımında Kavşak Çalışması Yapılacak"
Programına Silifke Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yol ayrımında yapılması planlanan kavşak çalışmaları hakkında bilgi alarak devam eden Vali Ali İhsan Su, daha sonra yaptığı açıklamada, Silifke OSB'ye katılım noktasında yolun Silifke'ye geliş istikametindeki kör nokta olarak kalan yerin görüş mesafesini daralttığını trafiğin daha güvenli bir şekilde seyredebilmesi için OSB'ye katılım noktasına bir dönel kavşak yapılacağını açıkladı.
Kavşak çalışmasına ait plan ve projelerin yapıldığını kaydeden Vali Su; "Görüş açısını olumsuz etkileyen tümseği de yapılacak çalışmalarla eriteceğiz ki yoldan gelen araçlar OSB'den çıkan araçları kolaylıkla görebilsinler. Bir ay içerisinde inşallah burada kavşak çalışmasına başlayıp en kısa zamanda tamamlamaya gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Vali Su: "Silifke - Taşucu Yolu Tır Garajı Girişinde Kavşak Çalışması Başlatacağız"
Silifke - Taşucu yolu Tır Garajı girişine kavşak çalışması yapımı planlanan alanı da yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Vali Su yaptığı açıklamada; “Tır garajına girmek isteyen sürücülerimiz, ileriden dönüp gelmekteler ancak burada da yapacağımız bir dönel kavşak sayesinde trafik güvenli bir şekilde seyredecek ve tır sürücülerimiz bu dönel kavşağı kullanarak güvenli bir şekilde tır garajına daha kısa yoldan giriş yapacaklar. Gerekli çalışmalarımızı yapıp en kısa sürede bu dönel kavşağı da vatandaşımızın hizmetine sunacağız.” dedi.
Vali Su: "Cennet Cehennem Ören Yeri'nde Bölgenin Yapısı Tamamen Yenilendi"
Silifke İlçesindeki incelemelerine Cennet Cehennem Ören Yeri'nde devam eden Vali Ali İhsan Su, bölgede yapılan yol çalışması ve çevre düzenlemeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Cennet Cehennem Obrukları'nın, bölgemizin en önemli turizm alanlarından biri olduğunu ifade etti.
Bölgenin yapısının tamamen yenilendiğini, kaydeden Vali Su, "Cehennem Obruğu'na camdan seyir terası yapıldı, yine Cennet Obruğu'nun basamakları yeniden elden geçirildi ve aşağıya inen vatandaşlarımızın gerek acil durumları için gerekse yaşlı vatandaşlarımızın rahatlıkla çıkabilmeleri için asansör yapıldı. Yine bölgenin girişindeki alanda düzenlemeler yaptık. Vatandaşlarımızın bölgeye daha rahat ulaşabilmesi için ana yol kavşaktan buraya kadar gelen yolumuzu da asfalt yaptık. Biliyorsunuz bu bölge sit alanı olduğundan gerekli tüm çalışmalarımızı yaparak bu yollarımızı hizmete açtık. 1,2 km yol asfalta kavuştu. Burada Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün çok büyük hizmetleri var. Özellikle Silifke ilçemizde yapılan ve yapılacak çalışmaları bugün yerinde inceledim. Çok güzel hizmetleri vatandaşlarımıza kazandıracağız. Bu hususta emeği geçen tüm kurumlarımıza, Karayolları Genel Müdürlüğümüze, Bölge Müdürümüze ve 65. Dönem Kalkınma Bakanı TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Lütfi Elvan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Yapılacak bu hizmetlerimizin şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin