Vali Su; “İlimizde 40 Bin İstihdam Hedefinin Daha da Yukarısına Çıkmak İçin Gayret Edeceğiz”

Mersin'de İstihdam Seferberliği

08 Mart 2019 Cuma, 17:34
Vali Su; “İlimizde 40 Bin İstihdam Hedefinin Daha da Yukarısına Çıkmak İçin Gayret Edeceğiz”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Vali Ali İhsan Su, Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde başlatılan 2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında, işverenlere sağlanan destekler ve istihdam teşviklerine ilişkin ‘Mersin İstihdam Seferberliği İstişare Toplantısı’nda kamu kurumu niteliği taşıyan mesleki örgütlerinin başkanlarıyla bir araya geldi.
Sahil Valilik Makamında Vali Su başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO)Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) temsilcisi, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSOB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin Serbest Bölge Müdür Yardımcısı Kutluhan Büyükyılmaz, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürü Mustafa Kutlu ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü yetkilisi katıldı.
Vali Su: “Burası Mersin, Mersin’de İş Var ”
Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ali İhsan Su, toplantıda yapılan çalışmaların değerlendirildiğini ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar konusunda da kararlar alındığını kaydederek; “Bu çerçevede ilimizde 40 bin istihdam hedefinin daha da yukarısına çıkmak için hep birlikte gayret edeceğiz. Maliye Bakanlığımız ve diğer bakanlıklarımızın bu manada ciddi teşvikleri var. Ayrıca mesleki eğitim, geliştirme, işbirliği ve işbaşı eğitimi kursları projelerimiz var. Bunların her birini bu kapsamda sürdürmeye devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki bu süreçte hep birlikte el ele verdiğimiz sürece bu hedeflerimize kısa zamanda ulaşacağız. Hatta bu 40 bin istihdam hedefimizin de üzerine çıkacağımızı değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda Milli İstihdam Seferberliğine destek veren tüm paydaş kurumlara ve odalara teşekkür eden Vali Su, diğer paydaş kurumlarla da bu toplantıların süreceğini belirterek, ‘Burası Mersin, Mersin’de İş Var’ sloganıyla çalışmak isteyen herkese istihdam imkanı sağlamak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise yaptığı konuşmada geçtiğimiz Ocak ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen Ekonomi Şurası’nda, 2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında MTSO olarak Mersin’de 40 bin istihdam hedefine ulaşma sözü verdiklerini belirterek bu çerçevede gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydetti. 06.03.2019
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin