VALİ PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA, ASAYİŞ, GÜVENLİK VE KOORDİNASYON TOPLANTILARI YAPILDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

18 Kasım 2024 Pazartesi, 19:08
VALİ PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA, ASAYİŞ, GÜVENLİK VE KOORDİNASYON TOPLANTILARI YAPILDI
-

Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.
 
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda, İlimizde devam eden kamu yatırımları, birimlerimizde vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmetleri, bunlara ilişkin iş ve işlemler, değişik başlıklarda sürdürülmekte olan ve planlanan projeler ele alındı, değerlendirmelerde bulunuldu.
 
Koordinasyon toplantısının ardından güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlimiz genelinde güvenlik ve asayiş konularında yerine getirilen çalışmalar, suç ve suçlulara karşı gerçekleştirilen operasyonlar ve ilgili diğer hususlar ele alındı. 
 
Vali Pehlivan toplantı vesilesiyle yaptığı açıklamada; “Mersin İlimiz genelinde haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan, aranan şahıslara yönelik olarak, 11 Kasım 2024- 17 Kasım 2024 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonel çalışmalar sonucunda; 0-5 yıl arası cezası bulunan 1.072 şahıs, 5- 10 yıl arası cezası bulunan 33 şahıs, 10- 20 yıl arası cezası bulunan 13 şahıs,  20 yıl üzeri 3 şahıs olmak üzere, Toplam 1.121 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.
Aynı tarihler arasında; dolandırıcılık 474, öldürme 3, terör 2, hırsızlık 70, cinsel suçlar 9, yağma suçundan 12 şahıs olmak üzere toplam 570 şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir.
Ayrıca; aynı tarihler arasında İl genelinde yapılan trafik denetimleri kapsamında; 64.529 araç kontrol edilmiş, 522 araç trafikten men edilmiş, 326 ticari taksi denetlenmiş, 14.448 araca/sürücüye yasal işlem yapılmıştır.
Aynı tarihler arasında İl genelinde yapılan uyuşturucu ile mücadele kapsamında; 143 narkotik olayı gerçekleşmiş, 168 şahıs yakalanmış ve yasal işlem yapılmış, yakalanan 18 şüpheli tutuklanmıştır. 
En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında ise; 51 oturum halinde 635 Anneye,  Narko-yetişkin faaliyetleri kapsamında;  33 oturum halinde 214 kişiye bilgilendirme faaliyetlerinde Narvas ve Uyuma projeleri tanıtılmıştır.
Mersin’imizin huzuru ve güvenliğini daim kılmak için Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimiz gece gündüz çalışmaya devam etmektedir.” dedi.
 
Vali Pehlivan başkanlığında yapılan toplantılara, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı ve İl Göç İdaresi Müdürü katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE ORGANİK ÜRÜN SATIŞ NOKTALARINA DENETİM
MERSİN'DE YANAN ELEKTRİK TRAFO KORKUTTU
TARSUS’TA BÜYÜKŞEHİR TOPLU TAŞIMA ARACINDA BULUNAN ALTIN SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ
Kaymakam Avcı, Kan Bağışında Bulundu
Mersin'de 1 Araç Patladı, Diğer Lpg'li Araç Ise Alev Aldı
Mersin'de Ekmek Zammı İçin Toplantı Yapıldı
Mersin Jandarması Kesinlesmiş Hapis Cezası Olan 2 Şahısı Yakaladı
Milletvekili Kocamaz, Yangın Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
Aydıncık’ta Yol Yenilendi, Vatandaş Memnun: "Çiçek Gibi Oldu!"
Büyükşehir Mersin’i İklim Krizine Karşı Hazırlıyor

Mersin Haber ,Mersin