Vahap Seçer, ‘Bu Tarz Entrikalarla Seçim Kazanılmaz’

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer,  “Gönül isterdi ki karanlık eller Mersin siyasetine müdahale etmesin ve bize bir istikamet vermeye çalışmasın.

28 Şubat 2019 Perşembe, 12:39
Vahap Seçer, ‘Bu Tarz Entrikalarla Seçim Kazanılmaz’
-

Ben isterdim ki seçim adil olsun. Hukukun içinde olsun. Böyle komplolar, tertipler, ayak oyunları olmasın. Eğer bu tarz entrikalarla bir siyasetçi seçim kazandığını düşünüyorsa öyle düşünmesin. Bu ülkeye en büyük zararı veriyor” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, iş insanlarıyla akşam yemeğinde, Mersin Minibüsçüler Odası üyesi esnafla da kahvaltıda bir araya geldi.
Vahap Seçer, Minibüsçüler Odası üyeleriyle buluşmasında, Yüksek Seçim Kurulu’nun mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın aday olamayacağıyla ilgili kararını değerlendirdi.
Seçer, “Üç etkin adayın yarıştığı bir seçimdi. Diğer partiler de aday çıkardı ama çekişen, önde olan üç adayın öne çıktığı bir yarıştı. YSK Sayın Kocamaz’ın itirazını reddetti. Demek ki Cumhur İttifakı’nın adayı ile CHP adayı mücadele edecek. Tablo bu. Gönül isterdi ki karanlık eller Mersin siyasetine müdahale etmesin ve bize bir istikamet vermeye çalışmasın. Ben isterdim ki seçim adil olsun. Hukukun içinde olsun. Böyle komplolar, tertipler, ayak oyunları olmasın. İsterdim ki bunlar olmadan, kendi projelerimizi anlatarak yarışalım. Eğer bu tarz entrikalarla bir siyasetçi seçim kazandığını düşünüyorsa öyle düşünmesin. Bu ülkeye en büyük zararı veriyor” dedi.
‘ONLARDAN DAHA HALKÇI BELEDİYECİLİK YAPARIM’
Mersin’de üçlü yarışta da, ikili yarışta da etkili olabilecek aday olduğuna dikkat çeken Vahap Seçer, “Şimdi birileri diyor ki beka sorunu var, bize oy verin. Ya siz bu ülkenin bekasını düşünüyorsunuz da biz bu ülkeye kötülük mü düşünüyoruz. Bırakın bunları. Çıkalım projelerimizi konuşalım. Bize vatandaşın oy vermesini istemiyorlarsa çıksınlar bize kabiliyetsiz desinler. Biz daha iyi yaparız desinler. Ben öyle diyorum. Ben onlardan daha kabiliyetliyim. Onlardan daha iyi yaparım. Onlardan daha halkçı belediyecilik yaparım. İnşallah 31 Mart’a kadar tüm provokasyonlara rağmen huzurlu, güvenli bir seçim süreci yaşayacağız. Ben kendi adıma bunun çabası içinde olacağım” diye konuştu.
‘VATANDAŞLA İNATLAŞMAK DOĞRU DEĞİL’
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, minibüsçü esnafıyla buluşmasında esnafın ‘Belediye otobüslerini azaltın’ talebiyle karşılaştı.
Seçer, “Her kim olursa olsun vatandaşla inatlaşmak doğru değil. Bizi hiçbir yere götürmez. Minibüsçüler Odası’nın 940 üyesi var. Aileleriyle beraber 4 bin kişi bu sektörden ekmek yiyor. Bizim yapmamız gereken buraya saygı duymak, insanları yaşatmak. Ortada bir hata varsa hemen kılıcı ele alıp biçmek çözüm değil. Nalıncı keseri gibi tek taraflı yontamazsınız. Bir denge bulmak lazım. Olsun, belediye otobüsleri de olsun. Vatandaşa ucuz ulaşım sağlayalım ama dolmuşçu esnafını da korumamız, onların da yaşamasını sağlamamız gerekiyor. Bir denge sağlayacak bu sorunları çözeceğim” dedi.
‘ŞEHİR HASTANESİ’NE ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK, PARKOMAT YENİDEN GELECEK’
Mersin’de yapılacak çok işleri olduğunu, bunların başında trafiğin geldiğini ifade eden Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Trafik önemli bir sorun. Eğer belediye yeni düzenlemeler yapmazsa trafik sorunu daha da büyür. Sabahları şehir merkezine gelmek bir sorun. Yaz aylarında Kızkalesi’ne gitmek 3 saati buluyor. İkinci çevreyolunu doğuda OSB’ye kadar, batıda Çeşmeli otoban çıkışına kadar uzatacağız. Üçüncü çevreyolunun Serbest Bölge ile bağlantısını sağlayacağız. Şehir Hastanesi’ne ulaşım konusunda televizyon ekranlarına kadar düştük. UKOME’nin işini doğru yapması lazım. Güzergahlar konusunda en iyisini belirlemesi lazım. Öyle dediğim dedik çaldığım düdük demekle bu işler çözülmez. Bunları oturup konuşarak çözeceğiz. Belediye olarak arsa bulduğumuz her yere zemin uygunsa zemin otoparklar, değilse katlı otoparklar yapacağız. Parkomatı yeniden getireceğiz. Vatandaş 5 dakikalık alışveriş için arabasını koyacak yer bulamıyor. Parkomatı yeniden getirip bu sorunu çözeceğiz.”
‘HAYATIN İÇİNDEN GELEN BİR EKİP OLUŞTURDUK’
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Mersin İş Dünyası Kulübü’nün yemeğine de katılarak iş insanlara hitap etti.
Seçer, “Belediye başkanının belirli özellikleri olmalı. Hayatı tanıyan birinin kenti yönetmesi önemli. Eğer bir vatandaş belediye başkanına meramını anlatabiliyor ve pratik bir sonuç elde edebiliyorsa iyi bir belediye başkanı demektir. Burada, ben ve takım arkadaşlarım, daha çok hayatın içinden gelen, farklı alanlarda hayat pratiği olan, insanları kucaklayabilen bir takım hüviyetindeyiz. Bunu çok önemsiyorum. Bir belediye başkanı belediyeyi tek başına yönetemez. Mersin gibi bir kenti iyi bir takımınız olmazsa yönetemezsiniz” dedi.
‘HİZMET DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİK TAM BİR FELAKET’
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir bütçeye sahip olduğunu ancak bunun adil paylaşılmadığını ifade eden Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: “
“Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir bütçesi var ama bu kaynak kentin her noktasına eşit dağıtılmıyor. Zengin bir kent ama aynı zamanda fakir bir kent. Zengin, güzel bir kent ama böyle de açmazları var, adaletsizlikler var. Hizmet adaletli dağıtılmıyor. Daha modern semtlerin aldığı hizmet ya da geliri daha düşük olan insanların yaşadığı mahallelerin aldığı hizmet. Tam bir felaket. Her açıdan felaket. Sağlık, çevre, güvenlik açısından felaket. Sefalet diz boyu. Sıradan bir birikim, sıradan bir feraset bu kenti yönetemez. Sıradan işler, sıradan vaatlerle bu kent bir adım öteye gitmez. Yine 5 yıl sonra aday olarak aynı şeyleri konuşuruz. Birçok tepkiyi de göğüsleyerek farklı kararlar almak lazım. Siyasetçi vatandaşın emrindedir. Belediye başkanı da öyle. Benim canım istedi buradan yol açayım diyemez belediye başkanı. İhtiyaç vardır açar. Hizmet böyle olur. Biz Mersin’i tanıyoruz. Projelerimizi bu gerçeklere göre oluşturduk. Bizim bir iddia ortaya koymamız lazım. Böyle gelmiş böyle gitmiş diyemeyiz.”
Vahap Seçer, ‘Bu Tarz Entrikalarla Seçim Kazanılmaz’
Vahap Seçer, ‘Bu Tarz Entrikalarla Seçim Kazanılmaz’
Vahap Seçer, ‘Bu Tarz Entrikalarla Seçim Kazanılmaz’

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin