Üyelerin Talepleri TOBB Akdeniz Bölgesi İstişare Toplantısında İletildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Başkanlığında video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen Akdeniz Bölge toplantısına katılan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, üyelerinin sıkıntı ve önerilerini iletti.

13 Mayıs 2020 Çarşamba, 21:20
Üyelerin Talepleri TOBB Akdeniz Bölgesi İstişare Toplantısında İletildi
-

TOBB Başkanı Sn. Hisarcıklıoğlu, iş dünyası ile hükümet arasında köprü görevi üstlendiklerini, ilk etapta salgına karşı tedbir ve önlem olarak 70 maddelik bir öneri seti sunduklarını ve bunların büyük bir kısmının hayata geçtiğini ve geçmeye de devam ettiğini anlattı.
Her gün yeni bir konu ve sıkıntının ortaya çıktığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Dolayısıyla hiç ara vermeden üyelerimizle temasta olup, sıkıntı ve önerileri toplamayı sürdürelim” dedi.
Toplantıda söz alan Başkan Murat Kaya , Pandemi sürecinde üyeleri ile TOBB arasında köprü görevi üstlendiklerini, salgının ekonomiye ve firmalara etkisinin en aza indirilmesi için üyeleriyle devamlı irtibat halinde olduklarını, sıkıntı ve önerileri toplamayı sürdürdüklerini, bunları ivedi olarak TOBB'ne bildirdiklerini kaydettiği görüşmesinde normalleşme sürecinin başlamasını arzu ettiklerini, tarımsal üretime verilen 2019 desteklerinden yağlı tohumlar desteğinin bir an önce verilmesinin üreticilere nefes aldıracağını, ihracatta navlun desteğinin salgın süreci nedeniyle yeniden başlatılması, tarımda ithalat ve ihracatı hedefleyen yeni bir sistemin oluşturulması, çırçır işletmelerinin sigorta edilmesi konularında borsa üyelerinin talepleri olduğunu ifade etti.
Normalleşme sürecini konuşmaya başladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Biz, TOBB olarak ekonomi için hazırlanan destek paketlerine katkı sağladığımız gibi, şimdi de normalleşme sürecinin planlanmasına da katkı sağlıyoruz. Kuşkusuz burada, sağlık ile geçim arasındaki dengeyi ayarlamamız gerekiyor. Normalleşme sürecini de iyi planlanmış bir şekilde yürüttüğümüz takdirde, bu süreci en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum. İnşallah bu zor günleri de hep birlikte geride bırakacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin